Hilary Swank loistaa Tommy Lee Jonesin ohjaaman The Homesman -länkkärin pääosassa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Hilary Swank ja Tommy Lee Jones
Rohkea Mary Bee Cuddy (Hilary Swank) saa avukseen vanhan kulkurin (Tommy Lee Jones).
Glendon Swarthoutin kirjaan perustuva The Homesman on surumielinen tarina mieleltään järkkyneistä naisista, joita kuljetetaan turvaan läpi kesyttömän maan.

Veteraaninäyttelijä Tommy Lee Jones on myös ohjannut muutaman elokuvan, joista The Homesman on viimeisin. Useita lännenromaaneja kirjoittaneen Glendon Swarthoutin kirjaan perustuva western on surumielinen tarina rankan uudisasukaselämän vuoksi mieleltään järkkyneistä naisista, joita kuljetetaan turvaan läpi kesyttömän maan.

Hilary Swank esittää itsenäistä ja omapäistä Mary Bee Cuddya, joka ottaa tehtävän hoitaakseen. Avukseen hän värvää hirrestä pelastamansa kulkumiehen George Briggsin, jota ohjaaja Jones itse näyttelee.

The Homesman on tyypillinen karu, historiallisia ja kulttuurisia faktoja kunnioittava nykywestern, jonka vaikuttavaan tarinaan Jones ei kuitenkaan saa oikein eloa tai koskettavuutta. The Homesman ei ole huono, mutta se voisi olla paljon parempikin.

Swank ja Jones tekevät hienoa työtä rooleissaan. Yhtä murtuneista naisista esittää Meryl Streepin tytär Grace Gummer. Streep itsekin käväisee kuvassa elokuvan loppupuolella.

The Homesman, la 9.11. klo 21.00 Hero

Lue myös: Hopeatähti -lännenelokuvassa kyynistynyt mies palaa vähitellen yhteisön jäseneksi

X