Hillo -sketsisarjassa erilaisuuteen suhtaudutaan kiltisti ja rohkeasti

Jaa artikkeliTilaa Seura
Hillo
© Yle Kuvapalvelu

Kolmekymppisten näyttelijöiden sketsisarja keskittyy parikymppisten naisten rimpuiluun. Sen ovat luoneet Teatterikorkeakoulun kaverukset ja Putouksen alumnit Essi Hellén ja Niina Koponen. Myös kolmas jäsen, Parasta aikaa -näyttelijä Emma Kunnas on hankkinut kokemusta Putouksesta – käsikirjoitusassistenttina.

Nuorten naisten vapautuminen tarkoitti kännäämistä ja seksin etsintää jo Kumman kaassa 2000-luvun alussa. Hillon toisen sukulaissarjan Siskonpedin mieleen tuovat pikkutuhmat poplaulut tuskastuttavat enemmän kuin vapauttavat. Girls-sukupolvi on rohkaistunut seksuaalisuuden näyttämisessä. Kuukautisista, pimpistä ja puolison runkkaamisesta tehdään näppäriä havaintoja, eikä vain hihitetä.

Näyttelijät ovat parhaimmillaan surkeiden hahmojen esittäjinä, mutta teksti on viiltävän osuvaa vain harvakseltaan. Nuorekkuutta alleviivataan sketsit merkkaavilla aihetunnisteilla, kuten #noshame, ei häpeää. Taustalla on tekijöiden toive, että erilaisuuteen suhtauduttaisiin kiltisti, kun kaikkien hölmöys näytetään selkeästi.

Hillo, la 8.6. klo 21.00 Tv2

X