Hipsterien puhe viihdyttää Anna Airolaa Aikuiset -sarjassa: ”Se jäljittelee aika realistisesti sitä kieltä, jota ikäluokkani puhuu”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Aikuiset, kuvassa näyttelijä Anna Airola.
Aikuiset, kuvassa näyttelijä Anna Airola. © Jaakko Kahilaniemi/ Yle kuvapalvelu
Parikymppisten kaupunkilaisten elämää kuvaava draamakomediasarja Aikuiset jatkuu keskiviikkona. Toisella kaudella Oonan kuvioita sotkee kahvilan naapuriin muuttava pyöräkorjaamo omistajineen.

Ensimmäisellä Aikuiset -kaudella huomio kiinnittyi erityisesti hahmojen puhetyyliin: joitain nuorisoslangi ihastutti, jotkut pitivät sitä teennäisenä. Oonaa näyttelevän Anna Airola kertoo, että käsikirjoitus on juuri kielen takia poikkeuksellisen onnistunut.

”Se jäljittelee aika realistisesti sitä kieltä, jota ikäluokkani puhuu. Itse olen tosin sen verran juntti, että olen joutunut googlaamaan joitain ilmaisuja”, Airola kertoo huvittuneena.

Toisella kaudella käsikirjoittaja Anna Brotkin tiesi, millä tavalla näyttelijät puhuvat.

”Hän kertoi, että kuuli äänemme päässään jo kirjoittaessaan. Itse vielä treenatessa muutan tekstin omalle murteelleni.”

Parhaillaan Airola on niin innostunut maisterivaiheen opinnoistaan Teatterikorkeakoulussa, että kun päivän tunnit loppuvat, hän haluaisi lähteä koululle saman tien uudestaan. Opinnot järjestyvät pienryhmissä turvavälein. Haasteita riittää, vaikka poikkeustilaan on jo ehditty tottua.

”Esimerkiksi mimiikassa ilmeillä on suuri merkitys – on aika hassua tehdä sitä niin, että kaikilla on maskit kasvoilla. Olen joka tapauksessa kiitollinen, että opiskelu onnistuu!”

Aikuiset, ke 27.1. klo 22.20 Tv2

Lue myös: Ivalo-jännityssarja hyödyntää Pohjolan lumituiskuja ja laakeita erämaita

X