Hitlist – Musavisa telkkarissa: Uudessa viihdeohjelmassa tavoitellaan 10000 euron palkintoa

Jaa kaverilleTilaa Seura
Esko Eerikäinen ja Shirly Karvinen
Hitlistin juontajat Esko Eerikäinen ja Shirly Karvinen ovat vanhoja tuttuja. ”Vaikka jännitin ensimmäistä tv-juontotyötäni, luotin siihen, että Shirlyn kanssa on kiva ja helppo tehdä töitä”, Eerikäinen sanoo. © Teemu Lindroos Photography
Kilpailuhenkisen Esko Eerikäisen oli vaikea hillitä itsensä Hitlist-ohjelman kuvauksissa, jottei hän olisi loikannut juontajan pestistä mukaan arvailemaan biisejä.

Uuden Hitlist-visan konsepti on poikkeuksellisen yksinkertainen: kun musiikki lähtee soimaan, kaksihenkiset joukkueet arvuuttelevat, mikä kappale on kyseessä.

Kussakin jaksossa on kolme osiota, jotka on teemoitettu eri musiikkityylien mukaan. Kisasta putoaa joka kierroksella yksi pari. Viimeisessä osiossa mukana on enää yksi joukkue, joka tavoittelee 10 000 euron palkintoa.

Ohjelman juontavat Shirly Karvinen ja Esko Eerikäinen, jolle Hitlist on ensimmäinen tv-ohjelman juontopesti.

Vaikka Eerikäinen on tehnyt pitkään töitä radiojuontajana ja esiintynyt tv-ohjelmissakin monenlaisissa rooleissa, tuntui Hitlistin juontajan tehtävä isolta loikkaukselta uuteen.

”Jännittynyt, pelokas, innokas, utelias, vähän niin kuin ensimmäisenä koulupäivänä. Toisaalta tiesin, mitä odottaa, ja toisaalta en tiennyt yhtään”, Eerikäinen kuvailee tunnelmiaan kuvausten kynnyksellä.

”Olen hirveän kilpailuhenkinen”

Ennen muuta Eerikäistä jännitti se, että tiedossa oli pitkiä ja rankkoja työpäiviä. Hitlistiä kuvattiin jopa kolme jaksoa kerralla. Varsinaisen kuvaamisen lisäksi päiviä tv-tuotannoissa venyttävät niin maskeeraus kuin puvustuskin, niin tekniset säädöt kuin yleisön sisääntulot ja poistumisetkin.

”Olihan se rankkaa, mutta myös niin siistiä. Vaikka päivät olivat pitkiä, joka aamu oli kiva mennä takaisin. Jokainen kuvauspäivä oli erilainen, ja kaikki kilpailijat olivat makeita tyyppejä”, Eerikäinen kehuu.

Hitlistissä soivat ohjelman nimen mukaisesti hitit eri vuosikymmeniltä. Suuri osa kisassa soitetuista kappaleista löytyy keskimääräisen karaokebaarin listoilta. Arvailuun voi siis periaatteessa osallistua myös kotisohvilla, vaikka ei olisi musiikin erikoisharrastaja ja vaikka sohvalla istuisi monen eri ikäluokan edustajia.

Eerikäinenkin huomasi kuvauksissa tempautuvansa mukaan kisaan.

”Olen hirveän kilpailuhenkinen. Minun piti muistutella itselleni, että minä en nyt osallistu tähän kisaan enkä saa jeesata joukkueita vihjeillä, vaikka tunnistaisin biisin ennen heitä. Ja usein tuli myös niitä tilanteita, joissa kummastelin, että miten minä nyt en tätäkään tunnistanut”, Eerikäinen myhäilee.

Tytär laajentaa musiikkimakua

Ennakkojännityksistä huolimatta juontopesti musavisassa tuntui Eerikäisestä luontevalta, sillä musiikki on iso osa hänen arkeaan. Eerikäinen ehtii soittaa nelituntisissa radiolähetyksissään levyn poikineen, minkä lisäksi musiikki kulkee hänen mukanaan niin autossa kuin kävelylenkeilläkin.

Salilla Eerikäinen valitsee korviinsa nopeaa rokkia, lattareita tai poikabändimusiikkia, ja illalla kotona hän rauhoittuu esimerkiksi Sam Smithin sävelin. Smithin lisäksi Eerikäisen tämänhetkisiin suosikkeihin kuuluu kolumbialaisartisti Maluma.

”Viime aikoina minulle ovat kolahtaneet myös Backstreet Boysin, 69 Eyesin ja Michael Monroen uudet levyt. Tyttäreni ansiosta olen löytänyt Ariana Granden, jonka fani en varsinaisesti ollut, ennen kuin kävimme yhdessä hänen keikallaan. Nyt soitan Grandea jatkuvalla toistolla.”

Eerikäisen tytär täyttää kymmenen samana päivänä, kun Hitlistin ensimmäinen jakso nähdään televisiossa.

”Voi hyvinkin olla, että juhlimme katsomalla ohjelmaa”, Eerikäinen naurahtaa.

Hitlist, pe 8.11. klo 20.00 Mtv3

X