Hotel Dallas seuraa turistien virtaa vuosina 1978–1991 tehdyn Dallasin lavastekylässä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Hotel Dallas
© Karnavas-kontovrakis / yle kuvapalvelu

Kulissit ovat olleet pakoväline. Monet romanialaiset uneksivat onnellisina Southfork Ranchistä, vaikka olisivat jonottaneet koko päivän maitoa.

Ohjaajat Livia Ungur ja Sherng-Lee Huang käyvät seuraamassa turistien virtaa vuosina 1978–1991 tehdyn Dallasin lavastekylässä. Öljydraama hurmasi eurooppalaisia idässä ja lännessä.

Vuoden 2016 romanialais-yhdysvaltalainen elokuva ei ole hurmannut nostalgiannälkäisiä katsojia. Alku antaa ymmärtää, että kokeellinen teos keskittyisi ihmisten muistoihin vaikutusvaltaisesta sarjasta. Ohjaajat harhaantuvat jo muutamissa minuuteissa tarinaan pioneerirakkaudesta. Se liittyy jotenkin Bobby-hahmon kuolemaan. Sitten keinoja riittää: peruutuskuvia, kuumottavia hahmoja puhuttelemassa kameraa, kolketta ja harhailuja pölkyissä. Romanialainen, stetsonpäinen mies laulaa eri paikoissa. Välillä kuvataan kuvaamista.

Patrick ”Bobby” Duffy kuiskii kliseisissä unikohtauksissa päättymättömästä pylväästä. Elokuvakokeilija David Lynchin tuotanto taitaa olla tehnyt pahempaa jälkeä Romaniassa kuin ökysaaga Dallas.

Uusi Kino: Hotel Dallas, ti 7.5. klo 23.40 Yle Teema & fem

X