Huippukokki Gordon Ramsay kokkaa ja nauttii elämyksistä Lapissa: ”Suomi ei sovi heikoille”

Jaa artikkeli
Gordon Ramsay ja Gino D'Acampo ©  Studio Ramsay / ALL3Media / Yle
Gordon Ramsay ja Gino D'Acampo © Studio Ramsay / ALL3Media / Yle
Gordon Ramsay suuntaa roadtripillään etsimään joulun henkeä ainoasta oikeasta paikasta: Joulupukin kotiseuduilta Suomen Lapista.

Joulupukin virallinen asuinpaikka Rovaniemellä on tosin Ramsayn sekä hänen kavereidensa Gino D’Acampon ja Fred Sirieix’n reissun päätepiste. Ennen sinne päätymistään he ehtivät metsästää revontulia, paimentaa poroja ja paistaa saunassa makkaraa.

Matka alkaa Jerisjärveltä, jonne Gordon Ramsay on järjestänyt ystävilleen yllätyksen: seurue tapaa vapaasukeltaja Johanna Nordbladin ja lähtee tämän johdolla avantouinnille.

Ramsay astuu tyynesti kylmään veteen ja koettaa hallita irvistyksensä vielä sieltä noustessaankin. Hänenkin hymynsä uhkaa kuitenkin hyytyä saunassa, kun Nordblad kertoo, että avantouinti oli vain alkusoittoa; seuraavaksi hän vie miehet sukeltamaan jään alle.

”Tuskallisen avantopulahduksen jälkeen aloin miettiä, onko Johannan suunnitelmassa mitään järkeä”, Ramsay päivittelee.

Rohkeiden kokeilujen ja Lapin maisemiin tutustumisen lomassa Ramsay esittelee tietojaan Suomesta.

”Suomi on yksi maailman puhtaimmista paikoista, ja täällä syödään erityisen terveellisesti. Ankaran ilmastonsa ja vaativan maastonsa vuoksi tämä maa ei kuitenkaan sovi heikoille”, Ramsay selvittää.

Gordon Ramsay tien päällä, to 23.12. klo 21.05, TV2

X