Huippuvuoden kohutut juhlat: Jussi-gaala palkitsee parhaimmat – ketkä ehdokkaista saavat Jussi-patsaat?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tommi Korpela elokuvassa Ikitie. © Andres Teiss © Matila Röhr Productions

Elokuva-alan palkinnot, Jussit, jaetaan suorana lähetyksenä nähtävässä gaalassa Kaapelitehtaalla. Suomalaisen elokuva vuosi 2017 oli poikkeuksellisen laadukas.

Tuntemattoman sotilaan huikea yli miljoonan katsojan menestys on saattanut viedä unohduksiin monta muuta erinomaista elokuvaa. Tämän viikon aikana huomion ovat kuitenkin varastaneet Tuntemattoman sotilaan ohjaajan Aku Louhimiehen ohjausmetodit. Useat naisnäyttelijät ovat syyttäneet Louhimiestä täysin kohtuuttomista ja nöyryyttävistä toimintatavoista kuvauksissa. Nähtäväksi jää, miten kohu näkyy gaalassa.

Louhimiehen ohjaaman sotaelokuvan rinnalla vuoden parhaan elokuvan tittelistä kilpailevat Armomurhaaja, Ikitie, Joulumaa, Miami ja Toivon tuolla puolen. Jotain tasosta kertoo se, että ehdokkaiden joukosta putosivat esimerkiksi Dome Karukosken Tom of Finland ja hyvin katsojia kerännyt Marja Pyykön ohjaus Yösyöttö.

AJ Annilan ohjaama Ikitie keräsi eniten ehdokkuuksia

Eniten ehdokkuuksia, yhteensä 13, keräsi AJ Annilan ohjaama Ikitie. Elokuva on vakuuttava näyte Annilan kyvystä kertoa kuvalla. Pääroolissa loistaa Tommi Korpela (kuvassa), joka on ehdolla miespääosa-kategoriassa. Tuntematon sotilas sai 10 ehdokkuutta. Kaikkiaan 19 elokuvaa ylsi Jussi-ehdokkuuksiin.

Ohjaaja-kategoriaan mahtui vain miehiä – Louhimies, Annila, Aki Kaurismäki ja Teemu Nikki – vaikka naisten ohjaamat elokuva Miami (Zaida Berghroth), Yösyöttö (Pyykkö) ja Joulumaa (Inari Niemi) ovat muuten hyvin esillä.

Jussi-gaala, pe 23.3. klo 20.00 MTV3

X