I am Greta: Taistelussa sinnikkäästi ilmaston puolesta

Jaa artikkeliTilaa Seura
I am Greta, kuvassa Greta Thunberg.
I am Greta, kuvassa Greta Thunberg. © B-Reel Films AB
Yli puolitoistatuntinen dokumentti I am Greta kertaa Thunbergin matkaa ilmastoaktivistina aina elokuussa 2018 alkaneesta koululakosta lähtien.

Docventuresin I am Greta pureutuu yksittäisessä jaksossaan ilmastonmuutokseen ja esittää viime vuoden lopulla valmistuneen dokumentin Greta Thunbergista.

Ensin ohikulkijat ihmettelivät Ruotsin valtiopäivätalon edustalla istuvaa tyttöä, mutta pian hänen seuraansa alkoi asettua tukijoita. Loppu onkin historiaa.

Ohjelmassa tutustutaan myös Gretaan itseensä: hän kertoo millä tavalla näkee ja kokee maailman. Äänessä on myös muun muassa isä Svante, joka arvioi, että hänen tyttärensä tuntee ilmastokriisin tieteellisiin tutkimuksiin perustuvat faktat paremmin kuin 97 prosenttia poliitikoista.

Alussa kuullaan ilmastonmuutosta vähätteleviä ja jopa sen positiivisia vaikutuksia vakuuttelevia väitteitä. Myös Thunberg on kohdannut paljon vähättelyä esimerkiksi nuoren ikänsä ja hänellä diagnosoidun Aspergerin oireyhtymän vuoksi. Jo yhdeksänvuotiaana ilmastoasioista kiinnostunut, tammikuussa 18 vuotta täyttänyt Thunberg ei kuitenkaan lannistu.

”Kun on kerran ymmärtänyt miten iso ongelma tosiaan on, sitä ei voi enää unohtaa”, Thunberg sanoo dokumentissa.

Docventures: I am Greta, ti 2.2. klo 20.00 Tv2

Lue myös: Davosin foorumin kulisseissa: Mitä foorumin kulisseissa todella tapahtuu?

X