Ihmebantu on sketsisarja, joka leikittelee hyvän ja huonon maun rajalla

Jaa artikkeli
Ihmebantu
Ihmebantu on mustan huumorin kulttisarja. © Yle
Yli kyymmenen vuotta sitten ilmestynyt Tommi Korpelan ja Jani Volasen yhdessä käsikirjoittama Ihmebantu puree yhä ajankohtaisuudellaan.

Homman nimi tulee selväksi heti kättelyssä. Lastenlaulu soi taustalla. Tommi Korpela luimistelee outona namusetänä, joka stalkkaa pikkutyttöä. Näin alkaa Ihmebantun ensimmäinen sketsi. Tämän jälkeen katsoja joko jatkaa tai vaihtaa kanavaa.

Tähän perustuukin koko sarjan idea. Se leikittelee jatkuvasti hyvän ja huonon maun rajalla. Sketsien tarkoituksena ei ensisijaisesti ole edes naurattaa. Ne ovat pikemminkin sukelluksia ihmismielen tummempiin sokkeloihin ja yhteiskunnallisten ilmiöiden nurjemmalle puolelle.

Korpela kirjoitti Ihmebantun yhdessä Jani Volasen kanssa, jälkimmäinen ohjasi. Sarja on ollut jo jonkin aikaa Areenassa. Nyt se esitetään jälleen televisiossa. Reilun kymmenen vuoden takainen älyllinen huumori puree yhä ja ajankohtaisesti.

Jos alku on häiritsevää, niin sitä on myös loppu. Sarjan päätössketsissä Kari Hietalahden esittämä häpäti -mies näyttää, miten hattaran kevyt nykyihmisen moraali on.

Ihmebantu, ma 9.8. klo 21.55, TV2 

X