Ihmisen ääni -näytelmää tähdittänyt Terhi Panula ei sure joutenoloa: ”Osaan hyvinkin olla tekemättä mitään”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ihmisen ääni
© Yle
Yle esittää syksyllä 2019 Kansallisteatterissa taltioidun, ranskalaisen Charles Gonzalèsin ohjaaman version Jean Cocteaun näytelmästä Ihmisen ääni.

Ihmisen ääni -näytelmä kertoo hylätyn naisen tuskasta, ja pääosan esittää näyttelijä Terhi Panula. Ennen näytelmätaltiointia kuullaan Panulan haastattelu roolin rakentamisesta.

Terhi Panula ehti kuulua Kansallisteatterin vakituisiin näyttelijöihin 41 vuoden ajan, ennen kuin jäi keväällä 2021 eläkkeelle. Hän pohti eläkkeelle jäämiseen liittyviä tunnelmiaan samana vuonna Seuran haastattelussa.

Panula totesi, ettei joutenolo tuota hänelle minkäänlaisia vaikeuksia.

”Osaan hyvinkin olla tekemättä mitään. Ikäkin tuo sen, että sitä oppii antamaan itselleen aikaa. Luen paljon ja kehittelen siinä samalla uusia ideoita.”

Toisaalta Panula kertoi myös, ettei aio kokonaan lopettaa näyttelemistä, vaikka väistämätön eläkeikä eli 68 vuotta täyttyikin.

”Ei se toivon mukaan töitäni lopeta, se on vain nimikkeen vaihto. Olen sitten vapaa näyttelijä ja vierailen, jos töitä on. Ja teen telkkarijuttuja.”

Panula on myös pitänyt lupauksestaan kiinni: hänet nähdään tänäkin syksynä Kansallisteatterin lavalla Caryl Churchillin näytelmässä Sanantuoja.

Suomen Kansallisteatteri: Ihmisen ääni, torstai 29.9. klo 21.15, Teema & Fem

Lue myös: Näyttelijä Terhi Panula jää eläkkeelle: ”Se on vain nimikkeen vaihto – en lopeta näyttelemistä”

X