Ihmiskaupan jäljillä -sarjassa on kiinnostavaa tilannekuvausta pitkästä poliisityöstä, joka vaaditaan ihmiskauppiaiden nappaamiseksi

Jaa artikkeli
ihmiskaupan jäljillä
Britannian poliisin erikoisrymä selvittelee kansainvälistä ihmiskauppaa true crime -sarjassa. © ALL3Media International Limited / Yle
Järjestäytyneet rikollisjengit kuljettavat naisia laittomaan seksityöhön luvaten heikossa asemassa oleville uhreille parempaa elämää. Tosiasiassa heidät piilotetaan bordelleihin ilman rahaa ja turvaverkostoa.

True crimea pukkaa jopa Ylen kanavalta, mutta on sarja alun perinkin yleisradiotuotantoa Britannian Channel Fourilta. Kolmeosainen Ihmiskaupan jäljillä (Taken – Hunting The Sex Traffickers, 2021) seuraa keissiä, jossa poliisi pyrkii selvittämään Cheltenhamissa vaikuttavan mieskaksikon bordellibisneksen laajuuden ja väärinkäytösten asteen.

Lue myös: Ihmiskaupassa ainoa motiivi on raha – Migrin ylijohtaja Jari Kähkönen: ”Koronan vuoksi uhrit ovat entistäkin haavoittuvammassa asemassa”

Tutkinta alkaa, kun joku tipauttaa kaupungin poliisilaitokselle paksun vihjekirjeen asianomaisista Mark Vinerista ja Lezlie Daviesista. Tapaus on nyt saanut jo oikeuden tuomion, mutta sarja osoittaa, miten pitkään poliisien täytyi seurata rikollisia saadakseen kyllin painavat todisteet.

Ihmiskauppiaat toivat Brasiliasta paljon prostituoituja Britanniaan tiukan kontrollinsa alle. Peter Beardin sarja on lähinnä kiinnostavaa tilannekuvausta kuukausien varjostuksesta, joskin puuduttavuutta karkotetaan jopa lapsellisin tehokeinoin, jännitysmusiikilla ja särisevällä radiopuhelinten äänellä. Aivan kuin poliiseilla ei olisi uusia puhelimia.

Ihmiskaupan jäljillä, torstai 2.12. klo 21.00, TV2

Lue myös: Näin ihmissalakuljetus rikastuttaa rikollisia Suomessa – Seura tutki, miten ihmisten rahtaus käytännössä toimii

X