Ilmastonmuutosdokumentin viesti on karu: Todelliseen muutokseen tarvitaan poliittisia päätöksiä ja talouden uudelleenarviointia

Jaa kaverilleTilaa Seura
Totuus ilmastonmuutoksesta
© Yle kuvapalvelu

BBC:n dokumentti on rakennettu taitavasti vetoamaan sekä järkeen että tunteisiin. Tiedemiehet lyövät tiskiin vakuuttavat faktat ilmastonmuutoksen etenemisestä. Puhetta vahvistavat hurjat kuvat eläinten joukkotuhosta ja jäälohkareista, jotka vyöryvät sulavilta napajäätiköiltä mereen. Yhdysvalloissa käydään katsomassa, kuinka ihmiset pakenevat metsäpaloja ja nousevaa vedenpintaa.

Dokumentin viesti on karu: on tärkeää, että joukossamme on Greta Thunbergin tapaisia aktivisteja, mutta todelliseen muutokseen tarvitaan poliittisia päätöksiä ja talouden uudelleenarviointia. Maailmantalous muuttuu joka tapauksessa, jos merenpinta jatkaa nousemistaan ja peittää alleen kokonaisia rannikkokaupunkeja.

Ohjelman juontaa brittien luontodokumentti-ikoni David Attenborough, joka on tehnyt Netflixille kokonaisen Our Planet -sarjan ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

Attenborough’n äänen painokkuutta ilmastokeskustelussa voisi suomalaisittain verrata siihen, että Arvi Lind toimittaisi oman tv-sarjan aiheesta.

Prisma: Totuus ilmastonmuutoksesta, ke 5.6. klo 19.00 Tv1

X