Ilvekset ja minä on dokumentti ilveksistä, joita ihmiset ottavat pentuina lemmikeiksi ja myöhemmin hylkäävät

Jaa artikkeliLähetä vinkki
ilvekset ja minä
Luontokuvaaja Gordon Buchananin tavoitteena on vapauttaa turkistarhauksessa käytettyjä ilveksiä luontoon © Gordon Buchanan / BBC / Yle
Gordon Buchanan tiimeineen pelastaa kaksi luonnossa syntynyttä aikuista ilvestä, jotka ovat eläneet vuosia pienessä häkissä turkistilalla, sekä kaksi näiden vankeudessa syntynyttä pentua.

Kotieläimen voi tehdä mistä vain. Ainakin Venäjällä. Siellä on mahdollista hankkia ilveksenpentu lemmikiksi vain noin tuhannen euron hintaan. Ongelmia syntyy kuitenkin heti, kun eläimet kasvavat aikuisiksi. Silloin niistä halutaan päästä eroon yhtä kiihkeästi kuin kesäkissoista.

Muun muassa tällaisen kohtalon kokeneita eläimiä pelastellaan uudessa kaksiosaisessa luonto-ohjelmassa Ilvekset ja minä, joka on kuvattu Siperian maisemissa. Juontajana on skottilainen valokuvaaja ja luontoihminen Gordon Buchanan, joille ilvekset ovat sydämen asia. Hylkäämisvaarassa olevien lemmikkien lisäksi hän pelastaa myös turkistarhauksessa käytettyjä ilveksiä.

Eläinten saattaminen osaksi luonnollista ympäristöään on myös osa pelastustehtävää. Ja juuri tähän puoleen ohjelma erityisemmin keskittyykin. Keskeinen jännitekin syntyy, tai pikemminkin synnytetään, siitä, miten hyvin ilvesten sopeutuminen sujuu. Kaiken kaikkiaan Ilvekset ja minä on laadukkaasti toteutettu BBC-dokumenttia.

Ilvekset ja minä, pe 3.9. klo 20.00, TV2

Lue myös: Näin laiton eläinkauppa pyörii netissä – Harvinaisuudet ovat arvokasta kauppatavaraa

X