Ina Mikkolan Tilipäivä nostaa esiin työelämän vaietut aiheet

Jaa artikkeli
Ina Mikkolan Tilipäivä.
Ina Mikkolan Tilipäivä. © Ilmari Fabritius / Yle
Ina Mikkolan Tilipäivä -sarjan teemoja ovat muun muassa seksuaalinen häirintä, burnout ja kateus. Ensimmäisessä jaksossa puhutaan palkasta.

Ylen uusi tiistai-iltojen kokonaisuus alkaa toimittaja Ina Mikkolan suoralla keskusteluohjelmalla Ina Mikkolan Tilipäivä, jossa hän lupaa nostaa esiin työelämän vaietut aiheet. Kussakin jaksossa on vieraana yksi ihminen ongelmineen, ja häntä auttamaan on kutsuttu asiantuntijatiimi. Myös katsojat voivat antaa neuvoja, joita toimittavat perille Kaverin puolesta kyselen -podcastin Anna Karhunen ja Tiia Rantanen.

Sarjan teemoja ovat muun muassa seksuaalinen häirintä, burnout ja kateus. Ensimmäisessä jaksossa puhutaan palkasta. Aiheesta on luontevaa jatkaa illan toiseen uutuuteen, niin ikään Mikkolan juontamaan Tilipäiväkirjat-sarjaan. Kovasti Iholla-sarjalta näyttävässä Tilipäiväkirjoissa kahdeksan naista kuvaa elämäänsä koronakeväänä, ja keskeiseksi teemaksi nousee toimeentulo.

Tilipäiväkirjojen suurin ansio on, että sen lyhyet jaksot keskittyvät häpeilemättä naisten kokemukseen. Sarja toimisi vielä paremmin, jos siitä olisi maltettu karsia turhaa dramaattisuutta, kuten yrittäjä Iida Ketola-Korppilan surullisen tilanteen ympärille rakennettuja cliffhangereitä.

Ina Mikkolan Tilipäivä, ti 6.10. klo 21.00 Tv2

Lue myös: Ikääntymisestä nauttiva Janne Kataja juontaa Kuutamolla -ohjelman uusia jaksoja

X