Intohimona Italia on mainosmainen matkailusarja, jossa ihastellaan myös paikallista taidetta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Intohimona Italia
Matkailusarjassa juhlistetaan kaikkea sitä mistä Italia parhaiten tunnetaan; taidetta, arkkitehtuuria, ruokaa ja kulttuuria. © Flame Distribution Limited / Yle
Tv-persoona Alessandra Poli esittelee Italiaa paikallisten käsityöläisten ja kätkettyjen kohteiden kautta.

Välillä ostajien haaviin sattuu matkailusarjoja, joissa mainosmaisuus on varsin vahva. Kuusiosainen Intohimona Italia on sellainen, vaikka Italia fantastinen maa onkin ja nopeatahtisten kierrosten kohteet kunnon erikoisuuksia.

Sarja alkaa saappaan kärjen suuresta saaresta Sisiliasta. Alessandra Polli vie muun muassa tapaamaan Platimiro Fiorenzaa, taiteilijaa joka taitaa veistosten teon korallista 1600-luvulta periytyvin tekniikoin. Vielä spesifimpi on kuuluisalle hevoskärryjen maalarille Renato Guttusolle omistettu museo sekä miehet, jotka yhä jatkavat kärryjen koristelun taidetta. 1100-luvun taloissa ja katedraaleissa taas oli erityinen ”arabi-normanni-tyyli”.

Koristeellisuuden ihailusta syntyvää janoa helpotetaan Marsala-viinillä. Ohjelmantekijä Pollin käsityöläispainotus alkaa pikku hiljaa avautua, kun tajuaa, ettei tällä kertaa ole tarkoituskaan puhella Sisiliaan yhdistetyistä mafiasta tai köyhyydestä.

Intohimona Italia, keskiviikko 29.6. klo 20.00, TV2

X