Itse asiassa kuultuna: Henkilökuvahaastattelussa ilmeikäs Jorma Panula

Jaa artikkeliTilaa Seura
Itse asiassa kuultuna, kuvassa Jorma Panula.
Itse asiassa kuultuna, kuvassa Jorma Panula. © Jyrki Valkama / Yle
Jorma Panulan henkilökuvahaastattelu ohjelmassa Itse asiassa kuultuna on Juho-Pekka Rantalan pisteohjelmien parhaimmistoa.

Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa kapellimestari ja ”kapukouluttaja” Jorma Panulan joka ainoa vastaus on ilmeikäs ja mielenkiintoinen. Tämä herra ei tärkeile.

Kaiken lisäksi kesällä 90 vuotta täyttänyt Panula ei todellakaan vain lepäile laakereillaan, vaan jatkaa tunnustetun kapukoulunsa pitämistä. Uusin korkeatasoinen suomalainen kapellimestari on 24-vuotias Klaus Mäkelä, johon kansainvälisten musiikkipiirien huomio on nyt kohdistunut.

Panulan ulosannin takaa piirtyy vastustamattomasti kuva siitä, kuinka paljon suomalaisten kapellimestarien arvostus Esa-Pekka Salosesta lähtien on kiinni tämän nerokkaan pedagogin jakamista opeista. Panulan kapellimestarit eivät puhu saati esitelmöi egoistisesti konserteissa, vaan keskittyvät musiikkiin. Panula on hauskasti pohjalainen. Hän käskee kouluunsa hakevia: ”Rupia siitä vaan vispaamaan, niin kattotaan sitte.” Viisaus löytyy ”paffista” eli partituurista. Hyvä Suomi! Hyvä Jorma Panula!

Itse asiassa kuultuna: Jorma Panula, pe 18.12. klo 21.05 Tv1

Lue myös: Itse asiassa kuultuna: Anneli Jäätteenmäki kertoo uransa dramaattisista vaiheista

X