Itse asiassa kuultuna -ohjelman haastattelussa kansalaisten parhaiten tuntema tieteentekijä ja eläkkeellä oleva Esko Valtaoja

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Teksti: Jussi Karjalainen

Juho-Pekka Rantala jatkaa pitkää perinnettä, sillä Yle on tehnyt jo vuodesta 1975 lähtien Itse asiassa kuultuna -haastatteluja tärkeistä ja kokeneista henkilöistä. Tällä kertaa vastaajan tuolissa on 67-vuotias Esko Valtaoja. Eläkkeellä oleva avaruustähtitieteen professori on kyselyn mukaan kansalaisten parhaiten tuntema tieteentekijä.

Valtaoja ei aio laistaa tiedettä avaavien mutta yleistajuisesti puhuttelevien kirjojensa jatkamisesta. Aiemmista teoksista tunnetuimmat ovat ensi yrittämällä Tieto-Finlandian saanut Kotona maailmankaikkeudessa (2001) ja aikamoisen monipuolinen Kaiken käsikirja (2012).

Valtaoja uhrasi kuuluisan partansa Ylen Nenäpäivälle. Nyt Yle popularisoi lisää tieteen popularisoijaa, jonka vaikuttavin piirre kaikista proffaparroista riippumatta on usko tulevaisuuteen. Valtaojasta maailma on parempi kuin kukaan olisi sata vuotta sitten voinut luulla.

Itse asiassa kuultuna: Esko Valtaoja, ke 1.5. klo 20.55 Tv1

X