Ivalo-jännityssarja hyödyntää Pohjolan lumituiskuja ja laakeita erämaita

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ivalo, kuvassa Iina Kuustonen ja Janne Kataja.
Ivalo, kuvassa Iina Kuustonen ja Janne Kataja. © Yle kuvapalvelu
Yle esittää nyt osin tuottamansa, Elisa Viihteessä alun perin esitetyn suomalais-saksalaisen jännityssarjan Ivalo, joka valmistui vuonna 2018.

Kotimaiset jännityssarjat tuppaavat kompastumaan kehnoihin käsikirjoituksiin, mutta ainakin ohjaajana paremmin tunnetun Joona Tenan kirjoittaman 10-osaisen Ivalo –sarjan alkutahdit ovat lupaavat.

Lappilaispoliisit Nina Kautsalo (Iina Kuustonen, kuvassa vas.) ja Niilio Aikio (Janne Kataja, oik.) löytävät syrjäisestä mökistä henkitoreissa olevan venäläisprostituoidun sekä toisen naisen kuolleena jäihin haudattuna. Sairaalaan viedyltä naiselta löytyy vaarallinen virus, jonka vuoksi paikalle lähetetään Helsingistä saksalainen virustutkija Tom Lorenz (Maximilian Brückner).

Alkuasetelma ei ole omaperäinen, mutta näissä kehyksissä se kyllä toimii. Suuri ansio lankeaa saksalaisten rikossarjojen tekijänä kouliintuneelle Hannu Saloselle, jonka ohjaus on linjakasta ja turhat laahailut sivuuttavaa. Ivalo lähtee liikkeelle sutjakkaan notkeasti, ja Salonen osaa myös hyödyntää Pohjolan lumituiskuja ja laakeita erämaita tämän nimenomaisen jännitysdraaman olennaisina taustoina.

Iina Kuustonen tekee hyvää työtä poliisina ja kehitysvammaisen tyttären yksinhuoltajana. Karppi-sarjan Pihla Viitalakin on mukana, nyt päähenkilön hieman kaltevalla pinnalla liukastelevana siskona.

Ivalo, 10-osainen sarja alkaen su 17.1. klo 21.05 Tv1

Lue myös: Napapiirin hyytävälle pohjoispuolelle sijoittuvassa rikossarjassa Ivalo käsitellään tappavaa virusta

X