Jääkiekkounelmia-dokumentti kertoo humoristisella otteella eteläkorealaisen jääkiekkojoukkueen matkasta olympialaisiin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jääkiekkounelmia
Stanley Cup -voittaja Kim Paek palaa juurilleen Etelä-Koreaan valmentamaan maajoukkuetta talviolympialaisiin Pyeongchangissa 2018. © Vaski Filmi Oy / Yle
Dokumentti valaisee sisältä eteläkorealaisen yhteiskunnan rakenteita ja tapahtumia jääkiekon kulisseissa.

Oskari Pastila on dokumenteissaan liikkunut valtavirran ulkopuolella. Marginaalista kaivetut aiheet ovat käsitelleet niin vaihtoehtorokkarin identiteettikriisiä kuin amerikkalaisen showpainin ja transsukupuolisuuden symbioosia. Uusimman dokumenttinsa Pastila ohjasi Janne Niskalan kanssa.

Jääkiekkounelmia kertoo eteläkorealaisen jääkiekkojoukkueen valmistautumisesta Pyeongchangin vuoden 2018 talviolympialaisiin. Tavoitteena on ei sen enempää eikä vähempää kuin kulta. Näin dokumentti tuo mieleen Pastilan esikoiselokuvan Täynnä tarmoa, joka kertoi itsevarmasti huipulle tähtäävästä pikkukaupungin koripalloseurasta.

Jääkiekkounelmissa on Pastilalle tuttu humoristinen ote, jota korostaa mm. selostajalegenda Antero Mertaranta kertojaäänenä. Hauskuudella on kuitenkin kääntöpuolensa. Sitä edustavat korealaisesta häpeäkulttuurista ja urheilumaailman korruptiosta esiin nostetut faktat.

Olympia­joukkuetta valmentavan Kim Paekin ylimitoitetut raivarit näyttävät aluksi huvittavilta. Vähitellen katsoja alkaa ymmärtää, millainen taakka miehellä on oikein kannettavanaan.

Jääkiekkounelmia, lauantai 28.5. klo 22.00, TV2

X