Jaakko Saariluoma näyttelee sotamiestä Laila Hirvisaaren teoksiin perustuvassa sarjassa

Jaa artikkeliTilaa Seura
© Jyrki Valkama
Jaakko Saariluoma nähdään pitkästä aikaa vakavassa roolissa, kun Areenaan tulee 2010 valmistunut draamasarja Tauno Tukevan sota.

Sarja perustuu Laila Hirvisaaren kirjoihin, ja sen on ohjannut Heidi Köngäs. Sen tapahtumat sijoittuvat jatkosotaan, jossa Saariluoman esittämä Tauno on mukana huoltojoukoissa.

”Se oli tosi hieno projekti, jossa sotaa lähestytään taistelutilanteiden sijaan rintamalinjojen takana”, Saariluoma sanoi TV-maailman haastattelussa vuonna 2014.

”Roolissa kiinnostavaa oli se, ettei Tauno ole mikään sankari. Perheellinen ja hieman vanhempi mies ei hakeutunut eturintamaan tapettavaksi, mutta pystyi kuitenkin kovassa paikassa toimimaan.”

Saariluoma kertoi myös, että draamasarjaan valmistautuessaan hän pääsi ikään kuin istumaan valmiiseen pöytään: hän sai käteensä käsikirjoituksen, jonka olivat tehneet Hirvisaari ja tämän tytär Eve Hietamies. Huumoria tehdessään Saariluoma toimii yleensä itse myös käsikirjoittajana.

Saariluoman piti kiertää viime vuonna Suomea oman stand up shown’sa kanssa, mutta kiertue peruttiin koronapandemian vuoksi. Tänä vuonna hän on Suurmestarissa ja Stadi vs. lande -visailussa naurattamisen lisäksi muun muassa kampanjoinut Instagramissa rokotteiden saamiseksi köyhimpiin maihin.

Tauno Tukevan sota, Yle Areena

X