Jälkiloiste kertoo nelikymppisestä perheenäidistä, joka saa kuulla sairastavansa syöpää – Sarja rohkaisee elämään täysillä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jälkiloiste
"Melkein itkin, kun sarjamme esitettiin Cannesissa ja ihmiset taputtivat seisaaltaan", ohjaaja Atle Knudsen kertoo. © JOEL SAGET / AFP / MVPhotos
Sarjan päähenkilö Esterin viimeisistä ajoista tulee kertomus elämänilosta ja kaikkien niiden asioiden tekemisestä, joita ihminen elämässä rakastaa.

Tänä vuonna valmistunut Jälkiloiste pohjautuu norjalaisen ohjaajan Atle Knudsenin omiin kokemuksiin. Sarja kertoo nelikymppisestä perheenäidistä, joka saa kuulla sairastavansa syöpää.

Knudsenin puoliso, toimittaja-kirjailija Vera Micaelsen, kuoli syöpään 2018. Knudsen kertoi Nordisk Film & TV Fondin haastattelussa, että juuri omien kokemustensa vuoksi hänestä tuntui tärkeältä tehdä sarja aiheesta.

”Vaimollani oli uskomattoman positiivinen asenne ja valtava elämännälkä, ja toivo eli hänessä viimeisiin minuutteihin asti.”

”Päätimme käsikirjoittajakollegani Kjetil Indregardin kanssa heti aluksi, että haluamme välittää Jälkiloisteella positiivista viestiä. Emme halunneet tehdä sarjaa synkkyydestä ja murheesta, vaan sarjan, joka rohkaisee elämään täysillä. Totta kai mukana on myös surua, mutta päähenkilö Ester elää elämäänsä täysillä läpi vaikean ajan.”

Jälkiloiste alkaa Esterin 40-vuotissyntymäpäiväjuhlista, joihin kokoontuu valtaisa parvi hänen ystäviään. Elämäniloinen Ester itse saa tietää diagnoosistaan vähän ennen juhlia, ja tieto leviää vahingossa vieraiden joukkoon.

Lämminhenkisessä sarjassa seurataan paitsi Esterin ja hänen perheensä myös heidän ystäviensä tarinoita ja sitä, miten Esterin diagnoosi heihin vaikuttaa.

Jälkiloiste, tiistai 4.10. klo 22.00, TV1

X