Janne Kataja ja Kiti Kokkonen rietastelevat kiltisti komediassa Swingers

Swingers -elokuvassa seksistä puhutaan näennäisen ronskisti, mutta auttamattoman teennäisesti. Mitään ei myöskään tehdä tai nähdä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Janne Kataja ja Kiti Kokkonen komediaelokuvassa Swingers.

Swingers -elokuvassa seksistä puhutaan näennäisen ronskisti, mutta auttamattoman teennäisesti. Mitään ei myöskään tehdä tai nähdä.
Teksti: Arto Pajukallio

Pamela Tolan esikoisohjaus Swingers pohjautuu tanskalaiskomediaan, ja se ratsasti mainonnassaan tuottajansa Jesse Fryckmanin niinikään tanskalaispohjaisten Luokkakokous-elokuvien menestyksellä. Pääosassa nähdään taas Aku Hirviniemi ja muissa rooleissa suosikkikasvoja Kiti Kokkosesta Roope Salmiseen.

Kehystarinassa neljä pariskuntaa lähtee etsimään parinvaihtokokemuksia eli itseään: tietysti salat paljastuvat ja roolit romuttuvat. Suihkussa käydään uimapuvuissa ja miehet peittelevät haaravälejään liioitellun näennäisnolosti.

Luvattoman veltosti käsikirjoitettu elokuva tuntuu halveksivan parisuhteiden pettymyksissä ja itsepetoksissa käpristeleviä henkilöitään, joille askartelee happy endin ilman ainuttakaan todellista ratkaisua. Seksikomedian itsekuohintaa korostaa sen sisältöä kuvaava ikäraja K12, mutta on vaikea uskoa varhaisteinien innostuvan keskenkasvuisten aikuisten seksikomediasta ilman seksiä.

Swingers,  su 19.1. klo 19.30 Mtv3

Lue myös: Draamakomedia Ihmisen osa on tarina sitkeästä sinnittelystä

X