Jethro ja Turun somalit: Kiinteistöguru pohdiskelee kantasuomalaisten suhdetta somaleihin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jethro purkaa maahanmuuttajiin liittyviä ennakkoluuloja ja nostaa esiin aitoja ongelmia.
Jethro purkaa maahanmuuttajiin liittyviä ennakkoluuloja ja nostaa esiin aitoja ongelmia. © Tv5
Aiemmin on nähty Jethro ja Suomen romanit sekä Jethro ja lihava Suomi. Samaa linjaa jatkaa nyt esitettävä Jethro ja Turun somalit.

Jethro ja Turun somalit perehtyy Turussa 30 vuotta asuneille somaleiden elämään Suomessa. Jethro Rostedt palaa lapsuuslähiöönsä Lausteelle ja pestautuu työharjoitteluun Suomen ensimmäiseen somalipizzeriaan. Kiinteistöguru tutustuu kansanryhmään, jonka toisen polven lapset haluavat muuttaa pois täältä. Onko Suomi sittenkään maailman paras maa? Elääkö unelma paluusta Somaliaan, vai onko matkalaukut aika jo purkaa?

Ensimmäiset Jethro Rostedtin ympärillä pyörineet sarjat perustuivat yksinomaan päätähden hauskalle kohkaamiselle. Uusissa dokumenteissa kohkaaminen on yhdistetty asiaan, välillä ihan onnistuneestikin. Suomen tunnetuin kiinteistönvälittäjä liikkuu kotikaupungissaan ja pohdiskelee niin omaansa kuin muidenkin kantasuomalaisten suhdetta somaleihin, ja käy hieman läpi historiaakin.

Letkeällä tyylillään Jethro purkaa maahanmuuttajiin liittyviä ennakkoluuloja ja nostaa esiin aitoja ongelmia, mutta tekee kaiken hieman varoen. Asioista, etenkään kiusallisista, ei puhuta jethromaisesti suoraan. Esimerkiksi Husu Husseinin syksyinen taksikohu nostetaan kiinnostavasti esiin, mutta jätetään lopulta käsittelemättä. Joka tapauksessa Jethron tapa yhdistellä viihdettä ja asiaa tuntuu vallan toimivalta konseptilta.

Jethro ja Turun somalit, su 2.2. klo 20.00 Tv5

Lue myös: Matkailufarssi Keihäsmatkat on saanut inspiraationsa Kalevi Keihäsestä ja aidoista matkailumuistoista

X