Joe Cocker: Mad Dog with Soul -dokumentissa käydään läpi laulajan tie kaikkine sudenkuoppineen

Jaa kaverilleTilaa Seura
Joe Cocker: Mad Dog with Soul
© Michael Ochs Archives Stringer / Yle 

Kun Joe Cocker kuoli keuhkosyöpään 70-vuotiaana joulukuussa 2014, maailma menetti yhden parhaista rock/soul-laulajistaan. John Edgintonin 2017 valmistuneessa dokumentissa käydään läpi Sheffieldin pubeissa laulaneesta kaasuasentajasta maailmantähdeksi nousseen Cockerin tie kaikkine sudenkuoppineen.

Joe Cocker teki ison läpimurron tasan 50 vuotta sitten Woodstockin rockfestivaaleilla, minkä jälkeen hänen uransa oli yhtämittaista laskua ja taas nousua. Musiikki vei, mutta valitettavasti myös huumeet ja etenkin viina, joten Joen ura jäi menestyksistä huolimatta sirpaleiseksi.

Joe Cocker: Mad Dog with Soul -dokumentissa puhuvat muusikkotoverit, tuottajat, managerit sekä Cockerin leski Pam ja isoveli Vic. Dokumentti piirtää kuvan mukavasta mutta hieman salaperäisestä ihmisestä, jonka oli vaikea kestää muusikonuran paineita.

Musiikkinäytteet olisivat saaneet olla ehjempiä, mutta kyllä tästäkin saa käsityksen Ray Charlesia ihanteenaan pitäneen Joe Cockerin ainutlaatuisuudesta tulkitsijana. With a Little Help from My Friends, Unchain My Heart, Up Where We Belong ja monet muut levytykset ovat jääneet todisteeksi Cockerin vahvuudesta laulajana ja esiintyjänä.

Joe Cocker: Mad Dog with Soul, la 10.8. klo 20.00 Yle Teema & Fem 

X