Joel Hallikaisen 60-vuotissyntymäpäivää juhlistetaan: ”Liikutuin, kun kuulin, että Yle antaa tällä tavalla arvon työlleni”

Jaa artikkeli
Joel Hallikainen
Lokakuussa Joel Hallikainen täyttää 60 vuotta. Hänen ensimmäisestä on kulunut 41 vuotta. Näin Yle juhlistaa sankaria. © Yle
Joel Hallikainen täyttää 11. lokakuuta 60 vuotta, ja Yle juhlistaa päivää uusimalla hänen 50-vuotiskonsertinsa sekä tämän juontaman Tuttu juttu -jakson.

”Liikutuin, kun kuulin, että Yle antaa tällä tavalla arvon työlleni. Tein Ylelle tosi kauan koko illan konsertteja. Ensiesiintymiseni TV2:lla oli 1985, ja 1989 alkoi Tapsan tahdit ja 1992 Tuttu juttu”, Joel Hallikainen muistelee.

Yle uusii Hallikaisen merkkipäivän kunniaksi myös Tuttu juttu -jakson, jossa kilpailevat Martti Ahtisaari ja Elisabeth Rehn puolisoineen.

Jakso esitettiin ensi kerran vuonna 1994, jolloin Ahtisaari ja Rehn olivat vastakkain presidentinvaalien toisella kierroksella. Sen väitettiin jopa vaikuttaneen vaalien lopputulokseen.

”Minulle se oli yksinkertaisesti jakso, jossa olivat vieraina Ahtisaaret ja Rehnit”, Hallikainen hymähtää.

Joel Hallikainen juonsi Tuttu juttua kahdeksan ja puoli vuotta.

”Sitten tuntui, että se ohjelma tuli minulle valmiiksi ja minun oli aika astua syrjään.”

Seuraavaksi Hallikainen teki Arja Korisevan kanssa musiikkiviihdeohjelmaa Jos sais kerran, ja nyt hän on palannut ruutuun AlfaTV:n keskusteluohjelmassa Sinua, sinua rakastan.

”Minulla on aina ollut tv-töissä loistava pari: ensin Timo Koivusalo, sitten Arja ja nyt Hanna Ranssi-Matikainen. Ei kukaan meistä ole mitään yksin”, Hallikainen muistuttaa.

Estradilla: Joel Hallikainen 50 v, ma 11.10. klo 19. 00, TV2

Tuttu juttu: Rehnit ja Ahtisaaret, ma 11.10. klo 20.00, TV2

Lue myös: Joel Hallikaista järkytti Toivo-papan arki hoivakodissa – Vanhusten elämän seuraaminen toi käänteen muusikon uralle