Jouluelokuvia, odotusta ja ähkyä: Joulu on traditioita täynnä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja.
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Monet siirtyvät arjesta pyhään perinteisellä joulurauhan julistuksella Turusta. Muutenkin joulun lomatelkkari on perinteitä täynnä.

Joulu on odotuksen, ähkyn ja rauhoittumisen aikaa. Osassa traditioista myös televisiolla on oma roolinsa.

Ihmeellinen on elämä (25.12. 14.50 Teema) on monille ainoa oikea jouluelokuva, ja Samu-Sirkan joulutervehdyksen (24.12. 19.10 MTV3) muistavat viisikymppisetkin lapsuudestaan. Lyhytkomedia Illallinen yhdelle (31.12. 15.05 TV1) puolestaan kuuluu uudenvuoden aaton perinteisiin. Uusi vuosi taas polkaistaan käyntiin juhlallisesti tasavallan presidentin puheella (1.1. 12.00 TV1) ja uudenvuoden konsertilla Wienistä (1.1. 12.30 TV1).

Pääkirjoituksen loppuun pahoittelut. Lehden 49 kansijutun aiheena ollut brittisarja Häkkilinnun paluu siirtyi viime hetkellä esitettäväksi 25. maaliskuuta. Painoaikataulujen takia emme ehtineet tehdä muutosta lehteen. Myös kahden elokuvanoston, Perikadon ja Kiivijoulun, esitysajat siirtyivät niin, että arviot olivat väärissä lehdissä. Lupaamme jatkossakin tarkastaa aina lehden ohjelmatietojen oikeellisuuden juuri ennen painoon menoa. Sen jälkeen voimme vain toivoa, ettei muutoksia tule.

TV-maailman tiimi toivottaa kaikille lukijoille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Samu-Sirkan jouluterveyhdys 2019, ti 24.12. klo 19.10. Mtv3

Lue myös: Aikuisen naisen joulukalenteri: perheenäiti viettää koko joulukuun ylikierroksilla

X