Juha Vuorisen kirjoihin perustuva sarja DikDek käänsi koronayllätykset voitokseen – Riku Jokelan visuaalinen maailma tehtiin studiossa

Jaa artikkeli
DikDek
Sarjan henkilöt perustuvat Juha Vuorisen DikDek-kirjasarjan hahmoihin. © Marjo Tynkkynen
Koko perheelle sopivassa komediassa majatalon vaihtuvat vieraat pistävät eläköityneen yksityisetsivän töihin kerta toisensa jälkeen.

Juha Vuorisen kirjoihin perustuva komediasarja DikDek – Painajainen majatalossa piti alun perin kuvata Espanjassa Vuorisen silloisilla kotikonnuilla. Sitten tuli korona.

Kuvaukset siirrettiin muutaman mutkan kautta suomalaiseen studioon, mitä Vuorinen pitää loppujen lopuksi onnistuneena ratkaisuna.

”Olen huomannut omassa elämässänikin, että yllätyskäänteet voivat kääntyä voitoksi. Nyt ohjaaja Rike Jokelan luoma visuaalinen maailma saatiin tehtyä ihanasti studiossa. Sarjan majatalo on täsmälleen sen näköinen kuin haaveilin.”

Juha Vuorinen pyysi Jokelaa ohjaamaan DikDekin nimenomaan siksi, että halusi sarjaan tämän visuaalisen näkemyksen. Jokela on mukana myös sarjan käsikirjoitustiimissä, josta Vuorinen puolestaan vetäytyi, kun tekstiä oli kirjoitettava yllätyskäänteiden vuoksi nopeasti uusiksi.

”Nostin tv-käsikirjoittaja-amatöörinä kädet pystyyn ja totesin, että en pysty tuottamaan tässä aikataulussa riittävän laadukasta tekstiä. Oli aika hälyttää paikalle ammattilaiset”, Vuorinen sanoo.

”Minusta on sitä paitsi viehättävää, kun toisen lajityypin edustajat saavat vapaat kädet tehdä jutun omalla tavallaan. Mitä mielenkiintoista siinä olisi, jos joku superhyvä kopioija maalaisi toisen Mona Lisan? Se on kiinnostavaa, kun Kaj Stenvall tekee taulusta oman versionsa.”

DikDek – Painajainen majatalossa, torstai 18.11. C More

Lue myös: Juha Vuorisen Vuorisella-blogeja

X