Juttu, joka ei jätä rauhaan -poliisisarja kierrättää tuttua tavaraa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Juttu, joka ei jätä rauhaan
© Yle Kuvapalvelu 

Britit ovat toki erinomaisia poliisisarjojen tekemisessä, mutta välillä tuntuu, ettei uusia aineksia enää tahdo löytyä. Vuonna 2013 valmistunut kolmiosainen Juttu, joka ei jätä rauhaan (Life of Crime) kierrättää tuttua tavaraa ja muistuttaa jonkin verran Epäilyksen polttopiste -sarjaa.

Sarjan alussa eletään vuotta 1985. Denise Woods (Hayley Atwell, kuvassa) on nuori konstaapeli, joka kokeneempien etsivien mukana selvittää 15-vuotiaan tytön raiskausmurhaa. Denise on varma erään epäillyn syyllisyydestä ja ryhtyy epätoivoiseen tekoon saadakseen tämän tuomiolle. Sitten siirrytään vuosiin 1997 ja 2013 sekä Denisen uran nousuihin ja laskuihin, jotka johtuvat hänen ensimmäisestä jutustaan. Ideana on, että Denise jahtaa samaa murhaajaa 30 vuoden ajan. Sarja alkaa dramaattisesta tilanteesta vuonna 2013 ja palaa siihen lopulta takaisin.

Kaikki on hyvin näyteltyä ja draamallisesti pätevää, mutta Declan Croghanin luomasta sarjasta jää tunne siitä, että nämä asetelmat ja juonikuviot on nähty usein aikaisemminkin. Ehkä brittiyleisö tuumi samoin, sillä katsojaluvut eivät riittäneet enää toisen tuotantokauden työstöön.

Juttu, joka ei jätä rauhaan, la 12.10. klo 19.40 Tv1 

X