Kadonneiden maailmojen aarteet -dokumenttisarja esittelee kolme merkittävää arkeologista löytöä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kadonneiden maailmojen aarteet
Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan Sutton Hoon kuninkaanhautaan © Icebox Films Ltd/Yle
Kadonneiden maailmojen aarteet: Kesä 1939 oli viimeinen rauhan kesä ennen suursotaa. Silloin rohkeat seikkailijat tekivät kolme merkittävää arkeologista löytöä, joita ilman moni sivilisaatio olisi voinut jäädä ikuisesti unholaan.

Hisoria: Kadonneiden maailmojen aarteet on kolmiosainen dokumenttisarja. Se esittelee katsojille kolme merkittävää arkeologista löytöä. Erityisesti ajankohta on paljon puhuva.

Kaikki löydökset tapahtuivat vuonna 1939, eli vain hetkeä ennen toisen maailmansodan puhkeamista. Aivan kuin kohtalo olisi vaatinut, että aarteet on kaivettava esiin ennen kuin ihmiskunta suistuu täydelliseen kaaokseen.

Ensimmäisessä jaksossa aiheena on Sutton Hoon kuninkaanhauta Itä-Englannin Suffolkissa. Kyseessä on veneeseen rakennettu viimeinen leposija, josta löytyi sotavarusteita, koruja ja kultarahoja. Haudatun arvellaan olleen anglosaksinen kuningas, mahdollisesti Itä-Anglian Raedwald.

Dokumenttisarjan juontajana toimii taidehistoroitsija Janina Ramirez, jonka femme fatale -tyylinen ulkomuoto vain korostaa löydöksiin liittyvää mystiikkaa. Hän puhuu ilmeikkäästi ja asialleen omistautuneena niin, että se kaikki tarttuu myös katsojaan. Tosin loppua kohden jatkuva ylisanojen määrä alkaa vähän puuduttaa.

Historia: Kadonneiden maailmojen aarteet, tiistai 27.7. klo 21.00, Teema&Fem

X