Kahdeksanosainen sarja Barkskins pohjautuu historialliseen suurromaaniin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Barkskins. 
Barkskins.  © Fox Entertainment Group
Barkskins -sarjassa huonomaineiset naiset yrittävät sopeutua pakkojen ja painostusten, uhkien mutta myös mahdollisuuksien maailmaan.

Toimittajakirjailija Annie Proulxin teksteistä syntyneet elokuvat, jos ei Laivauutisia niin ainakin Brokeback Mountain, kohdistavat odottavaa huomiota myös tähän vuonna 2016 ilmestyneestä historiallisesta suurromaanista sovitettuun tv-sarjaan Barkskins.

Kirjan ilmestyessä Proulx oli haastavasti jo yli kahdeksankymmenen. Toisaalta yhtä lailla sopii muistaa, että kirjailijan suku saapui Euroopasta Uudelle mantereelle varhaisten uudisasukkaiden joukossa jo 1630-luvulla: lännen asuttamisen aiheet ovat hänelle omankin sukuhistorian kautta tuttuja ja tärkeitä.

Suureepoksen alkuosaan pohjautuva kahdeksanosainen sarja – jossa ranskalaiset puhuvat luonnottoman modernia amerikanenglantia – käynnistyy sekin 1600-luvun Uudesta Ranskasta. Laivan maahantuomat, rikollisina tuomitut velkaorjat sekä huonomaineiset naiset yrittävät sopeutua pakkojen ja painostusten, uhkien mutta myös mahdollisuuksien maailmaan. Kerronnaltaan sarja edustaa tavanomaisen persoonatonta tv-draamaa, joka tuntuu katsovan menneisyyttä tämän päivän näkökulmasta. Siihen Proulx tuskin syyllistyi.

Barkskins, to 6.8. klo 23.00 National geographic

Lue myös: Tulen morsian – Tv-sarjaversio noitavainoista Ahvenanmaalla

X