Kahden joen välissä -poliisijännärissä ratkotaan rikoksia ja ristiriitoja

Jaa artikkeli
Kahden joen välissä
© ITV Global Entertainment Limited / Yle
Poliisijännäri pohjautuu suositun Ann Cleevesin kirjoihin, joista on sovitettu myös sarjat Vera Stanhope tutkii ja Shetland-saarten murhat.

Alkukohtauksessa poliisi Matthew Venn (Ben Aldridge) ja puolisonsa Jonathan Roberts (Declan Bennett) suutelevat, ja sormusta vannotetaan esillä pidettäväksi: heidän parisuhteensa kuuluu siis sarjan lähtökohtiin.

Kaksikko on asettumassa Devonin maalaismaisemiin, vahvasti uskonnolliselle seudulle, josta Matthew lähti maailmalle 20 vuotta aikaisemmin. Nyt hän hautaa isänsä ja tapaa vanhoja osin pitkävihaisiakin tuttuja ja sukulaisia.

Lisäksi poliisi joutuu kollegansa Jen Raffertyn (Pearl Mackie) kanssa tutkimaan rannalta löytyneen miehen murhaa; tosin monien muiden fiktiivisten hahmojen tavoin Matthew käyttäytyy hetkin niin epävarman oloisesti, että näyttäisi kuuluvan jonnekin muualle kuin vastuullisiin töihin.

Toisaalta juuri näistäkin ristiriidoista ja ammatillisen uskottavuuden romutuksista ammentuu moni televisiodraama. Hittiä en kuitenkaan uutuudesta veikkaisi.

Kahden joen välissä, la 11.12. klo 19.40, TV1

X