Kalle Rovanperä on viisas ralliurheilija

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja.
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
"Kalle Rovanperän suoritukset eivät ole ainoa syy siihen miksi hän on poikkeuksellinen urheilija", TV-Maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen kirjoittaa.

En ole varsinainen moottoriurheilufani. Bensan polttamisessa on eettiset ongelmansa, eikä huipulle pääsemisessä voi puhua tasa-arvosta. Kilpa-ajajien asennekin on usein suorastaan häiriintyneen kilpailuhenkinen.

Tämän sanottuani täytyy myöntää, että katson formulat lähes aina, lisäksi seuraan Moto GP:tä ja tietysti rallia. Kaikissa lajeissa on oma viehätyksensä. Formuloilla on sädekehänsä pitkän historian omaavana kuninkuusluokkana ja Moto GP tarjoaa viihdyttävimmät kisat runsaine ohituksiin.

Kalle Rovanperän sanavalinnat ovat kypsän harkittuja

Ralli sen sijaan ei vieläkään ole mikään erinomainen tv-laji. Yksin erikoiskokeilla kaahaavien autojen katselu on välillä suorastaan puuduttavaa.

Silti juuri ralli on vienyt sydämeni tänä keväänä. Syyt ovat siinä mielessä itsekkäät, että suomalaisten menestys kiinnostaa aina. Mutta Kalle Rovanperän suoritukset eivät ole ainoa syy siihen, miksi hän on poikkeuksellinen urheilija.

Kun Rovanperä voitti Ruotsin rallin, valitsi hän sanansa poikkeuksellisen tyylikkäästi. Hän ei halunnut juhlia, kun Ukrainassa oli juuri alkanut sota. Muutenkin nuoren miehen sanavalinnat ovat olleet kypsän harkittuja.

MM-sarjaa johtavan Rovanperän kausi jatkuu torstaina 19.5. Portugalin MM-rallissa. TV2 ja C More näyttävät erikoiskokeet.

Lue myös: Rallin ihmepoika Kalle Rovanperä

X