Karu dokumentti Kuolema auringossa kertoo yhden isän surutyöstä

Petri Ihanuksen tytär Lumi (kuvassa) kuoli kesällä 2018 hämärissä olosuhteissa.
Petri Ihanuksen tytär Lumi (kuvassa) kuoli kesällä 2018 hämärissä olosuhteissa. © Yle kuvapalvelu
Dokumenttiprojekti Kuolema auringossa maalaa synkkää kuvaa todellisuudesta, jossa monet suomalaisnuoret elävät Espanjan Aurinkorannikolla.

Kun luvattu työpaikka osoittautuu kuplaksi, menee alta myös asunto, eikä toimeentulosta ole juuri tietoakaan. Joidenkin kohdalla kuvaan astuvat myös huumeet.

Kuolema auringossa käsittelee yhtä näistä Aurinkorannikon nuorista. Petri Ihanuksen tytär Lumi (kuvassa) kuoli kesällä 2018 hämärissä olosuhteissa. Toimittaja Marja Kurikka kiinnostuu tapauksesta ja seuraa Ihanusta, kun tämä etsii vastauksia kysymyksiinsä.

Ihanus tapaa Lumin ystäviä Helsingissä ja Fuengirolassa, jossa seuraan liittyy myös Lumin veli Tuomas. Kohtaamiset ovat niin surullisia, että niiden katsominenkin sattuu.

Isän kyynelten lisäksi näissä kuvissa riipaisee se, miten tyynesti nuoret puhuvat Aurinkorannikon ongelmista ja kuolemantapauksista. Toisaalta Ihanukset saavat keskusteluista lohtuakin, sillä Lumin kaverit puhuvat paljon myös huolenpidosta ja ystävyyden kannattelevasta voimasta yhteisössään.

Dokumenttiprojekti: Kuolema auringossa, to 13.2. klo 19.00 Tv1 ja Yle Areena.

Lue myös: Kun lapsuudessa seksuaalinen hyväksikäyttö oli osa arkea – Marja Kurikan ohjaamassa dokumentissa viisi rohkeaa naista kertoo koskettavat tarinansa

Lue myös:

Kahdeksanvuotias Eerika kuoli tiara päässään

Sastamalan mopoautoturmassa kuolleen Millan äidin suru: ”Jos se olisi ollut silkka vahinko, ei tarvitsisi vihata ketään”

Kaisa Juntusen sisar kuoli Imatran kolmoissurmassa: ”Suru on käsiteltävä pieninä annoksina”