Kate Nash: Intiimi, vuosia tehty seurantadokumentti nuoresta laulaja-lauluntekijästä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Vuoden 2008 naisartistiksi Brit Awardsissa valitun Kate Nashin tie on ollut esteitä täynnä.
Vuoden 2008 naisartistiksi Brit Awardsissa valitun Kate Nashin tie on ollut esteitä täynnä. © Yle kuvapalvelu
Kate Nash, popmusiikin riot grrl -dokumentti synnyttää kysymyksiä ja tarpeettomiakin spekulaatioita, vaikka laulaja itse puhuu elämästään ja tunteistaan hyvinkin avoimesti.

Laulunsa itse kirjoittava lontoolainen indiepopartisti Kate Nash oli kahdenkymmenen, kun hänen esikoisalbuminsa vuonna 2007 ilmestyi ja nousi brittilistojen ykköseksi. Sen jälkeen kaikki ei ole jatkunut yhtä auvoisasti.

Nash oli kolmenkymmenen, kun tämä amerikkalaisen Amy Goldsteinin ohjaama, kahden vuoden ajan kuvattu seurantadokumentti ilmestyi. Sitä tehtäessä Nash työskenteli neljännen albuminsa parissa, arvojaan tarkentaneena ja alalle tyypillisiä kolhuja saaneena itsellisenä taiteilijana.

Paljastui että vaikutusvaltainen manageri Gary Marella oli väärinkäyttänyt artistin varoja. Nash haastoi tämän oikeuteen, mutta joutui hakeutumaan konkurssiin ja tekemään levyn yhteisörahoituksella. Marellaa ei dokumentissa nähdä, eikä tapausta avata niin kuin olisi suotavaa. Myös Nashin väitetty hermoromahdus olisi ansainnut lyhyenkin selventävän käsittelyn.

Kate Nash, popmusiikin riot grrl, la 7.3. klo 23.17 Yle Teema & fem

Lue myös: Ranskalainen Alice Guy-Blaché ohjasi aivan ensimmäisiä koskaan valmistuneita elokuvia

X