Kellot soi: Vinksahtaneet opettajat koheltavat yhteiskunnallisessa tilannekomediassa

Laura Malmivaara ja Minttu Mustakallio näyttelevät opettajia uudessa komediasarjassa Kellot soi. Tosielämässäkin he kohtaavat ainakin kerran vuodessa koulun käytävillä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sarjan päärooleja näyttelevät Laura Malmivaaran (kuvassa oik.) ja Minttu Mustakallion (vas.) lisäksi Elias Gould, Joanna Haartti, Lari Halme, Antti Launonen, Sanna-Kaisa Palo, Pihla Penttinen ja Hannes Suominen.

Laura Malmivaara ja Minttu Mustakallio näyttelevät opettajia uudessa komediasarjassa Kellot soi. Tosielämässäkin he kohtaavat ainakin kerran vuodessa koulun käytävillä.
(Päivitetty: )
Teksti: Anu Räsänen

Vaikka Laura Malmivaara on tehnyt monipuolisen uran näyttelijänä, puolituntinen tilannekomedia on hänelle uusi aluevaltaus. Ensikosketus lajityyppiin oli riemastuttava kokemus.

”Ihastuin heti käsikirjoitusta lukiessani Kellot soi -sarjan vinksahtaneeseen mutta kuitenkin realistiseen maailmaan”, Malmivaara kertoo.

Myös Minttu Mustakallio nauroi ääneen jo käsikirjoitusta lukiessaan.

”Sarja on paitsi hauska myös tosi yhteiskunnallinen, ja tosielämän ongelmille nauraminen tekee hyvää. Emme kuitenkaan missään nimessä naura opettajille, vaan niille paineille ja säästöille, joiden kanssa he joutuvat elämään. Toivon, että päättäjät hikoilisivat vähän tätä sarjaa katsoessaan”, Mustakallio sanoo.

Siinä missä sarjan teemat ovat realistisia, edustavat hurjasti kärjistetyt opettajatyypit Malmivaaran kuvaamaa vinksahtaneisuutta.

”Minun roolihahmoni on tosin se porukan täysijärkisin”, Malmivaara naurahtaa.
Malmivaara näyttelee apulaisrehtoria, joka koettaa paikkailla esimiehensä epäpätevyyttä. Mustakallion näyttelemä upouusi rehtori on toimessaan vallan innokas muttei hallitse sen paremmin opettamista kuin johtamistakaan.

Soppaa sotkee vielä Lari Halmeen esittämä koulutoimenjohtaja, joka pursuaa tsemppihenkeä, hyvää meininkiä ja menestysvaatimuksia.

”Larin hahmo kuvaa hyvin sitä, minkä paineiden keskellä opettajat elävät. Hän on roolissaan niin mainio, että koko ajan sai purra hammasta, jottei nauraisi”, Malmivaara sanoo.

Lapsemme käyvät samaa koulua

Vaikka tv-tilannekomedia oli Malmivaaralle uusi kokemus, hän ei jännittänyt mukaan lähtemistä.

”Ei tässä porukassa. Eikä lajityyppien rajoja kannata muutenkaan liikaa miettiä, vaan tehdä vain töitä ja nauttia”, Malmivaara toteaa.

Sekä Malmivaara että Mustakallio tunsivat suurimman osan sarjan näyttelijöistä entuudestaan, mutta keskenään he eivät olleet aiemmin työskennelleet.

”Tutustuimme kyllä jo teatterikorkeakoulussa, mutta emme jutelleet vielä silloin kovin paljon. Ja viime vuosina olemme itse asiassa tavanneet enimmäkseen koulun kevätjuhlissa, sillä lapsemme käyvät samaa koulua”, Mustakallio kertoo.

Chernobyl-sarja toi koulumuistot mieleen

Omilta kouluvuosiltaan sekä Malmivaaralla että Mustakalliolla on hyviä muistoja. He toteavat yksimielisesti rakastavansa suomalaista koulujärjestelmää.

Malmivaara kävi peruskoulun Kajaanissa, Mustakallio Ylivieskassa.

”Voi olla, että aika kultaa muistot, mutta nyt tuntuu, että oli onni syntyä Ylivieskaan. Opettajat tunsivat oppilaat henkilökohtaisesti ja pystyivät ottamaan meidät yksilöinä. Samaa pienen koulun tunnelmaa toivoisin omille lapsilleni, jotka ovat syntyneet tänne pääkaupunkiseudulle”, Mustakallio sanoo.

Malmivaaralle ovat viime aikoina palanneet mieleen koulumuistot keväältä 1986.

”Muistan, kuinka mietimme leirikoulussa, voiko puron vettä juoda vai onko siinä laskeumaa. Tämä kokemus tuli elävästi mieleen, kun katsoin Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta kertovaa Chernobyl-sarjaa.”

Kellot soi, ma 12.8. klo 21.00 Tv2

X