Kesälomaterveisiä teknologian ääreltä: Koko perhe ruudussa kiinni

Jaa artikkeliTilaa Seura
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja.
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
"Kuvaruutuajassa pitää muistaa kohtuus, mutta en kuitenkaan kuulu ihmisiin joiden mielestä lasten teknologiankäyttö on vain negatiivista", tuottaja Onnimanni Liukkonen kertoo.

Voisi luulla, että kun on koko talven ja koronakevään viettänyt näyttöpäätteiden ääressä, ei ruutuun tulisi lomalla vilkaistuakkaan. No, toki luontoa tuli nähtyä sekä saaristossa että sisä-Suomessa, mutta ei televisioihminen ihan irti harrautuksistaan päässyt. Eikä päässyt perhekään.

Esiteini-ikäiset lapset ovat kasvaneet monitoimilaitteisiinsa kiinni. Kännykkää käytettiin niin metsäretkillä kuin huussireissuilla. Vanhempien vastuulle jäi kohtuuden määritteleminen. Siinä pitääkin olla tarkkana, sillä aina omakaan esimerkki ei ollut parhaasta päästä. Nokkelat tenavat osasivat kyllä huomauttaa kun selasin sähköpostia tai Facebookia.

Kuvaruutuajassa pitää muistaa kohtuus, mutta en kuitenkaan kuulu ihmisiin joiden mielestä lasten teknologiankäyttö on vain negatiivista. Usein kännykkä toimii myös tietovälineenä ja luovuuden lähteenä.

Illan ja alkuyön rauhallisina tunteina me aikuiset sitten saimme oman hetkemme, jolloin katsottiin loppuun Areenan Le Bureau. Upea ranskalaissarja sopii aikuiseen makuun tehdystä laatudraamasta nauttiville ihmisille. Vakoilijoista kertova sarja on jännittävä, riipaiseva ja psykologisesti uskottava. Suosittelen.

Lue myös: Ylen yleisurheilukesä tuo live-urheilun takaisin kotikatsomoihin – Urheilutoimittaja Petra Manner: ”Tämä on aika poikkeuksellista”

X