Keskiyön aurinko -matkaohjelma säväyttää yhtä paljon kuin läpi nuokutut lomavideot

Jaa artikkeliTilaa Seura
© NRK / Yle
© NRK / Yle
Keskiyön aurinko -matkasarjassa seurataan napapiirin pohjoisella puolella liikkuvia ihmisiä, jotka ihailevat keskiyön aurinkoa.

Espanja, Bolivia, Pakistan: kas siinä ihan lonkalta kolme maata, joissa kolmiosainen norjalaissarja Pohjolan valkeista kesäöistä tekee epäilemättä mahtavan vaikutuksen. Suomi ei aivan kuulu joukkoon. Meillä öiseen aikaan loimottava aurinko on pohjoisen keskikesän kiva juttu, muttei varsinainen ihme. Siksi myös Keskiyön aurinko kutistuu ihan vain lupsakaksi matkailuohjelmaksi.

Mukavaa toki on kurkistaa Islantiin kuuluvalle Grimseyn saarelle, jonne Halla Ingólfsdóttir saapui aikoinaan viettämään pitkää viikonloppua. Ja jäi. Pieni paikallinen yhteisö yrittää keskikesän festivaalilla houkutella turisteja ja saada muuttovirtaa kääntymään. Bisset kourassa käydään yhteislauluun.

Norjan pohjoisreunan Nordkappissa ihaillaan öistä aurinkoa, ihmetellään poroja ja vietetään Julien ja Runen häitä. Pappikin laulaa. Onnittelut heille, mutta norjalaissarja säväyttää saman verran kuin sukulaisten luona läpi nuokutut lomavideot. Parasta siinä ovat lunnit. Sympaattisia siivekkäitä olisin katsonut vaikka koko jakson.

Keskiyön aurinko, ma 10.5. klo 20.20, Teema & Fem 

X