Kiekkokaupungin uusi aika -dokumentti kertoo tamperelaisesta jääkiekosta sekä Tapparan ja Ilveksen kilvasta

Jaa artikkeli
Kiekkokaupungin uusi aika
Tampereen Kannen Areenan on määrä avata ovensa 3.12. Tapparan ja Ilveksen välisen pelin merkeissä. © MTV
Neliosainen dokumenttisarja sukeltaa Tapparan ja Ilveksen arkeen matkalla kohti uuden areenan avausotteluita, ja myös Euroopan moderneimpiin lukeutuvan Tampereen Kannen areenan rakennusvaiheiden loppusuoralle.

MTV3:lla kahdessa tunnin jaksossa nähtävä dokumentti Kiekkokaupungin uusi aika kertoo tamperelaisen jääkiekon suuresta muutoksesta. Joulukuun alussa Tappara ja Ilves siirtyvät perinteisestä Hakametsän jäähallista moderniin Tampereen Kannen areenaan aivan ydinkeskustaan.

Dokumentin alussa avataan hieman tamperelaisjoukkueiden välistä kilpailua. Tappara on aina mielletty kovan kurin ja työnteon joukkueeksi, kun taas Ilveksessä on korostunut yksilöiden taituruus. Kuviin otetaan osuvasti Patrik Laine, kun sanotaan, että Tapparassa pelaajayksilöllä ei aina ole ollut helpointa. Joukkueiden päävalmentajat, Ilveksen Jouko Myrrä ja Tapparan Jussi Tapola, puhuvat paljon.

Usein kommentit jäävät melko pinnallisiksi markkinointi- ja kiekkopuheiksi, mutta silti saadaan ihan kurkistus jääkiekkokoppien elämäänkin. Tappara ja Ilves kohtaavat Kannen areenalla ensimmäisen kerran 3. ja 4.12.

Kiekkokaupungin uusi aika, maanantai 22.11. klo 22.35, MTV3

X