Kiira Korpi luistelee julmana lumikuningattarena

Jaa artikkeli
Andersenin satuun pohjautuva jääshow yhdistää taitoluistelun, tanssin ja jääkiekon. © Saara Salmi/Yle
Kiira Korpi luistelee nimiroolin H.C. Andersenin satuun perustuvassa Lumikuningatar-jääshow’ssa.

”On ollut tosi kivaa ja vapauttavaa tehdä tällaista karmeaa roolia, jonka kaltaista en ole ennen esittänyt ja jonka tyyppinen en ollut myöskään yksinluistelijana. Tuntuu mahtavalta ilmaista jäällä esimerkiksi sellaisia tunteita kuin yksinäisyyttä, surua, vihaa ja ylimielistä pröystäilyä”, Kiira Korpi sanoo.

”Toki tämä on ollut paitsi hauskaa myös vähän vaikeaa. Tietyt maneerit luistelijana tulevat minulta aivan automaationa, ja niistä luopuminen on vaatinut uuden opettelua.”

Lumikuningatar-jääshow’ssa nähdään Korven lisäksi muitakin Suomen menestyneimpiä luistelijoita: Mila Kajas, Laura Lepistö, Susanna Rahkamo ja Petri Kokko sekä Marigold IceUnity -muodostelmaluistelujoukkue. Taitoluisteluun ja jäätanssiin yhdistellään myös akrobatiaa – ja jääkiekkoa, jota edustavat muun muassa Marko Anttila, Niklas Hagman ja Jenni Hiirikoski.

”Säveltäjä Tuomas Kantelinen kertoi minulle tästä visiostaan vuosia sitten, kun törmäsimme sattumalta. Suhtauduin vähän epäilevästi siihen, saadaanko Suomessa näin hieno show aikaan. Onneksi olin väärässä! Ei tarvinnut kauaa miettiä, kun minua pyydettiin virallisesti mukaan”, Kiira Korpi kertoo.

Lumikuningatar oli tarkoitus esittää televisiossa 2.1.2022, mutta show siirtyi vuodella eteenpäin.

Juttua muokattu 3.1.2021 10.32: Lisätty maininta jääshow’n siirtymisestä.

Lue myös: Kiira Korpi palaa hetkeen, jolloin kilpauran lopetuspäätös syntyi: ”Olin lähdössä treeneihin, mutta kehoni ei pystynyt liikkumaan – en saanut itseäni aukaisemaan ovea”

X