Killing Eve -agenttisarjassa perinteiset sukupuoliroolit on käännetty päälaelleen

Killing Eve -sarja perustuu Luke Jenningsin kirjoihin, joista tämän hetken kuumin käsikirjoittaja Phoebe Waller-Bridge on hionut vetävän sarjan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Greyn anatomiasta tuttu Sandra Oh näyttelee sarjassa Killing Eve.

Killing Eve -sarja perustuu Luke Jenningsin kirjoihin, joista tämän hetken kuumin käsikirjoittaja Phoebe Waller-Bridge on hionut vetävän sarjan.
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Killing Eve on agenttisarja, jossa perinteiset sukupuoliroolit on käännetty herkullisesti päälaelleen. Miehet ovat vätyksiä tai vähintäänkin sivuhahmoja, kun Britannian turvallisuuspalvelu MI5:n agentti Eve Polastri (Greyn anatomiasta tuttu Sandra Oh, kuvassa) ottaa yhteen palkkamurhaaja Villanellen (Jodie Comer) kanssa. Naisten välille kehkeytyy intensiivinen ja yllättäviäkin tasoja kosketteleva kissa ja hiiri -leikki.

Kaikki lähtee liikkeelle venäläisen poliitikon murhan ainoan todistajan suojelusta lontoolaisessa sairaalassa. Vauhdikas juoni kuljettaa päähenkilöt Venäjälle ja Pariisin, mutta naisagentin ja -palkkamurhaajan välinen juonitason yli kurkottava hypnoottinen vetovoima on se elementti, joka erottaa tämän sarjan tavanomaisuudesta.

Sarja perustuu Luke Jenningsin kirjoihin, joista tämän hetken kuumin käsikirjoittaja Phoebe Waller-Bridge on hionut vetävän sarjan. Killing Even jälkeen Fleabag-sarjan luojanakin tunnettu Waller-Bridge palkattiin kirjoittamaan tulevaa James Bond -leffaa.

Waller-Bridgella on kyky luoda asetelmia, joissa vahva tunne haastaa järjen. Killing Evessa tämä johtaa tilanteisiin, jotka ovat samaan aikaan häiritseviä ja kiehtovia.

Killing Eve, to 9.4. klo 21.00 Ava

Lue myös: Why Women Kill seuraa kolmea naista ongelmallisissa parisuhteissa eri vuosikymmenillä

X