Killing Eve -jännityssarjan kolmas kausi on aiempia tavanomaisempi

Jaa artikkeliTilaa Seura
Killing Eve
Killing Even kolmoskausi sai muutenkin maailmalla varsin ristiriitaisen vastaanoton. © Ava
Killing Even toisen kauden päätteeksi Villanelle (Jodie Comer) ampui Eveä (Sandra Oh, kuvassa). Ei liene paha juonipaljastus kertoa, että sarjan nimihenkilö selvisi hengissä.

Killing Eve -sarjan päähenkilö Eve on kuitenkin kolmannen kauden alkaessa vaihtanut agentin työnsä kokin hommiin, ja Villanelle on kadonnut hänen elämästään. Heidän uutta kohtaamistaan saadaan odotella – joidenkin kansainvälisten kriitikoiden mielestä liian pitkään.

Killing Even kolmoskausi sai muutenkin maailmalla varsin ristiriitaisen vastaanoton, ensimmäistä kertaa sarjan historiassa. Esimerkiksi New York Times ja brittiläinen Radio Times vertasivat sitä ilmapalloon, josta on liiskattu ilmat pois.

Kriitikoiden vastaanotto kuvastaa hyvin niin sanottujen laatusarjojen haastetta. Mitä omaperäisempi ja tiiviimmin kirjoitettu ensimmäinen kausi, sitä korkeammalle rima nousee jatkossa ja sitä vaikeampi sitä on ylittää.

Kuten New York Timesin Mike Hale kirjoitti: ”Ei Killing Eve nytkään ole huono, mutta se on masentavasti erilainen kuin ennen: tavallisempi ja vähemmän elinvoimainen.”

Killing Eve to 6.5. klo 22.00, Ava

X