Kimmo Ohtonen matkusti Ukrainaan: ”Sota on edelleen käynnissä Ukrainassa ja lukemattomat lapset elävät konfliktin jaloissa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kimmo Ohtonen vieraili Ukrainassa helmi-maaliskuun vaihteessa
Kimmo Ohtonen vieraili Ukrainassa helmi-maaliskuun vaihteessa. © Unicef/Ukraina 2020/Haru
Kimmo Ohtonen vaikuttui siitä, että ihminen ei helpolla anna periksi. Toivoa luo konkreettinen apu, kuten puhtaan veden ja hygieniatarvikkeiden toimittaminen.

UNICEF Maailman tärkein ilta -lähetyksessä kerätään jälleen varoja maailman lapsille. Lavalle nousevat monet tutut kasvot, kuten Pyhimys, Katri Ylander ja Jorma Uotinen. Lähetyksen juontavat Christoffer Strandberg ja Marja Hintikka.

Esitysten lomassa nähdään myös lasten tarinoita maailmalta. Toimittaja ja kirjailija Kimmo Ohtonen vieraili tämän vuoksi Ukrainassa helmi-maaliskuun vaihteessa.

”On tärkeää muistaa, että sota on edelleen käynnissä Ukrainassa ja lukemattomat lapset elävät konfliktin jaloissa”, Ohtonen sanoo.

Kuvausryhmä kuuli viikon vierailunsa aikana päivittäin tulituksen ääniä, vaikka eivät lähitaisteluiden keskellä olleetkaan. Keskustelut lasten kanssa paljastivat Ohtoselle, miten arkinen asia sota on Ukrainassa.

”Kun juttelimme pienen Sasha-pojan kanssa, hän ei juurikaan edes reagoinut rakettien ääniin. Se ei tietenkään tarkoita, että siellä olisi turvallista olla.”

Kimmo Ohtonen vaikuttui siitä, että ihminen ei helpolla anna periksi. Toivoa luo konkreettinen apu, kuten puhtaan veden ja hygieniatarvikkeiden toimittaminen.

Parhaillaan Ohtonen kirjoittaa kotosalla Ikimaa-trilogiansa kolmatta osaa, joka ilmestyy ensi keväänä.

”Alan myös jo jännittää, tulisiko talvella lunta. Olen hurahtanut kouluaikojen traumojen jälkeen hiihtämiseen!”

UNICEF Maailman tärkein ilta, ma 28.9. klo 20.00 Mtv3

Lue myös: Robin Packalen vieraili lastensairaalan pikkupotilaiden ilona säätiön kummivaikuttajana

X