Kirjailija ja valokuvaaja Levison Wood seikkailee Arabian niemimaan kolmessatoista valtiossa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Brittiläinen kirjailija ja valokuvaaja Levison Wood.
Brittiläinen kirjailija ja valokuvaaja Levison Wood. © Maria Hickin / Yle Kuvapalvelu
Kirjailija ja valokuvaaja Levison Wood on aiemmin seikkaillut ohjelmissaan Niilillä ja Venäjällä. Tällä kertaa matkakohteena on Arabian niemimaa.

Brittiläinen kirjailija ja valokuvaaja Levison Wood matkailee tällä kertaa Arabian niemimaahan ja sen kaikkiin kolmeentoista valtioihin. Viisiosainen sarja on kuvattu pari vuotta sitten.

Viime viikkoina Arabian niemimaa on ollut otsikoissa Turkin Syyriaan kohdistamien sotatoimien johdosta. Syyriasta alkaa myös Woodin matka. Sieltä hän reissaa Kurdistanin halki Irakiin, jossa taistelu Isisiä vastaan edelleen jatkuu. Sodan tuhot ja ihmiskohtalot tulevat järkyttävällä tavalla suoraan iholle.

Aloitusjaksossa tavoitetaan hätkähdyttävästi Syyrian, Kurdistanin ja Irakin levoton ilmapiiri. Seuraavassa jaksossa matkataan halki Persianlahden valtioiden. Jo pelkästään kaksi ensimmäistä osaa särkevät kuvan siitä, että olisi olemassa vain yksi yhteinen Arabia. Todellisuudessa Arabian niemimaa on rikas ja moninainen alue, jossa kulttuureita on useita.

Levison Wood: Seikkailu Lähi-idässä, ke 13.11. klo 20.00 Tv2 

Lue myös: Kylmäävän perusteellinen dokumentti pui Bašar al-Assadin valtaan juurtumisen käänteet monin filmikatkelmin ja haastatteluin

X