Kirottu kylä -dokumenttisarja selvittää pikkukaupungissa tapahtuneita rikosten vuosia

Jaa artikkeliTilaa Seura
True crime -dokumenttisarja Kirottu kylä.
True crime -dokumenttisarja Kirottu kylä. © Frii
Ollaan paikassa, missä ei koskaan pitäisi sattua mitään pahaa. Tähän ajatukseen perustuu myös Friin uusi viisiosainen dokumenttisarja Kirottu kylä. 

Kirottu kylä sijoittuu pohjoisamerikkalaiseen Drydenin pikkukaupunkiin, jossa vuosien 1989–1998 aikana sattui yllättäen joukko raakoja, toisiinsa liittymättömiä murhia ja kidnappauksia. Sitten oli vielä poliisin korruptio ja tekaistut todisteet.

Luminen pikkukaupunki juhlapyhien alla. Siinä miljöö, jonka amerikkalaiset true crime -sarjat ovat tehneet lähes ikoniseksi. Ollaan paikassa, missä ei koskaan pitäisi sattua mitään pahaa. Mutta silti sattuu, ja paljon. Tähän ajatukseen perustuu myös Friin uusi viisiosainen dokumenttisarja.

Haastattelupätkien ja dramatisoitujen kohtausten avulla dokumenttisarja valottaa kiinnostavasti kyseisiä kohtalon vuosia. Aloitusjakson perusteella ote vaikuttaa astetta syvällisemmältä kuin perinteisissä true crime -jutuissa. Ajallinen etäisyys tapahtumiin on mahdollistanut asioiden käsittelemisen laajemmasta näkökulmasta. Näin ei synny vaikutelmaa, että tekijät haluaisivat rahastaa vastikään tapahtuneella raflaavalla rikoksella, jonka oikeuskäsittelykin on vielä kesken.

Kirottu kylä, ke 9.9. klo 21.00 Frii

Lue myös: Urheiludokumentissa Ultra syvennytään juoksemisen sielunmaisemaan

X