Kiti Kokkonen paljastaa Tanhupallon taustan 20 vuoden takaa: ”Kehitin pikkutyttöhahmon Teatterikorkeakoulun pääsykokeisiin”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© mtv3
Kiti Kokkosen syksy on täynnä tanssia: hän treenaa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa varten ja harjoittelee Suomen komediateatterin Juhlakunnossa!-revyytä, jonka ensi-ilta on lokakuussa.

”Eihän tämä päällekkäisyys rehellisesti sanottuna mitenkään maailman järkevin ratkaisu ollut. Näen kuitenkin, että nämä produktiot hyödyttävät toinen toistaan. Yritän ajatella positiivisesti. Toistaiseksi”, Kiti Kokkonen naurahtaa.

Lauantaina Kokkonen saapuu jälleen tv-ruutuun myös Tanhupallona. Alkukesästä kuvatussa sarjassa hahmo saa vieraikseen mm. Vesa-Matti Loirin ja Maaret Kallion.

”Kutsun tätä rakkausprojektiksi, sillä ohjelmaa oli niin ihana tehdä. Koko työryhmä otti Tanhupallon maailman ihanasti haltuun, ja vieraat lähtivät juttuun tosi kivasti mukaan. Kaikki suhtautuivat Tanhupalloon niin kun lapseen nyt suhtaudutaan.”

Kokkonen suhtautuu työhönsä Tanhupallona vakavasti ja hioo tämän käsikirjoitukset huolella puolisonsa Olli Tikan kanssa. Hahmoakin hän on hionut oikeastaan jo yli 20 vuotta.

”Kehitin pikkutyttöhahmon parikymppisenä Teatterikorkeakoulun pääsykokeisiin. Olen myös esittänyt teatterimme revyissä lapsihahmoja ja puhunut piirretyissä pikkulasten ja ötököiden äänillä. Tältä pohjalta Tanhupallo sai lopullisen hahmonsa Putouksessa.”

Tanhupallon oma ohjelma, lauantaisin, klo 19.30, MTV3

Lue myös: Kiti Kokkosen Tanhupallo-hahmo riemastuttaa televisio-ohjelmassaan kaikenikäisiä – ”Onnistuimme saamaan ainakin itsemme nauramaan”

X