Koho – Utopia Forssasta on dokumenttielokuva suomalaisesta maailmanvalloituksesta – Kari Aro jätti vahvan jäljen jääkiekkokartalle

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Koho - Utopia Forssasta
Dokumentti Koho- jaakiekkomailasta ja sen omalaatuisesta toimitusjohtajasta Kari Arosta. © Silva Mysterium Oy / Yle
Kari Ahon visioiden piti muuttaa maailmaa.

Koho – Utopia Forssasta -dokumentti kertoo eksentrikko, yrittäjä ja jääkiekkoilija Kari Arosta (1935–2003), joka jätti vahvan jäljen kansainväliselle jääkiekkokartalle. Hän oli Koho-merkkisiä jääkiekkomailoja valmistaneen Koho-tuote Oy:n perustaja. Mailoja myytiin miljoonittain.

Aron mielenkiinnon kohteita olivat korkealentoiset teemat, kuten ufot ja uuden ajan talousjärjestelmät. 1960- ja 70-lukujen Suomessa tarjottiin kahta maailmankatsomusta, kapitalismia tai kommunismia, mutta Aro halusi kiihkeästi löytää kolmannen tien. Avaruuden sivilisaatioiden hän uskoi jonakin päivänä pelastavan ihmiskunnan.

Vuosien ajan Aron tehdas toi Forssaan työtä, mutta Aro haaveili vieläkin suuremmasta – utopiasta, jossa työ, vapaa-aika, talkoot, koulutus, sivistys ja urheilu limittäytyisivät ihmisten ja yhteisön hyväksi. Menestyvästä globaalista kiekkovaikuttajasta forssalaiseksi kuriositeetiksi ajautunut Aro oli loppuun saakka vakaumukselleen uskollinen oman tiensä kulkija.

Koho – Utopia Forssasta, lauantai 23.4. klo 22.44, Teema & Fem

X