Kolme naista kertoo portugalilaisnaisten taistelusta diktatuuria vastaan

Jaa artikkeli
Kuvassa: Snu Abecassis (Victoria Guerra), Natália Correia (Soraia Chaves) & Vera Lagoa (Maria João Bastos). © David Golias/Yle
Vuodesta 1932 vuoteen 1974 Portugalissa piti valtaa oikeistodiktatuuri, kunnes väkivallaton neilikkavallankumous kaatoi oikeistovallan.

Portugalilainen tv-sarja Kolme naista keskittyy kuvaamaan 1960-lukua sekä opposition vaikeaa asemaa diktatuurin tiukassa otteessa.

Tarinan naiset ovat kirjailija Natalia, oppositioaktivisti Maria Armanda ja Portugaliin nuorena morsiamena saapuva edistyksellinen tanskatar Ebba eli Snu.

Teemalla vilisee italialaisia, portugalilaisia ja espanjalaisia epookkisarjoja, joille on yhteistä paitsi historiallinen tausta, myös tietynlainen kotikutoisuus verrattuna amerikkalaisiin, saksalaisiin ja brittisarjoihin.

Kolme naistakin on tuotantoarvoiltaan aika vaatimaton, mutta se ei vaikuta olevan niin kallellaan saippuaoopperamaisiin ratkaisuihin kuin muutamat muut eurooppalaiset sarjat.

Prologissa Natalia on syytettynä kirjojensa säädyttömyydestä oikeudenkäynnissä vuonna 1967. Siitä siirrytään vuoteen 1961. Kennedystä ja Algerian sodasta keskustellaan, Louis Armstrong käy Lissabonissa konsertoimassa ja turvallisuuspoliisin rengas opposition ympärillä kiristyy.

Kolme naista, ke 9.6. klo. 20.00, Teema & fem

X