Komediaa, dokumentteja ja draamaa – Viikon nettisarjat tarjoavat monipuolista katsottavaa

Jaa kaverilleTilaa Seura
Coffee & Kareem on vauhdikas toimintakomedia.
Coffee & Kareem on vauhdikas toimintakomedia. © Netflix
Viikon nettisarjat tarjoavat vauhdikasta komediaa, Atlantassa tapahtuneiden lapsimurhien ratkaisemista sekä kotimaista draamaa.

Vauhdikas toimintakomedia

Kanadalaisen Michael Dowsen ohjaama Coffee & Kareem on vauhdikas toimintakomedia, jonka tapahtumat sijoittuvat rosoisen Detroitin kaduille. Poliisi James Coffeen (Konttorin yhdysvaltalaisesta versiosta ja Kauhea kankkunen -trilogiasta tuttu Ed Helms) päivä muuttuu painajaiseksi.

Coffeen afroamerikkalaisen naisystävän esiteinipoika Kareem yrittää laittaa rikolliset säikyttämään miehen pois äidin helmoista. Homma menee kuitenkin pieleen, ja koko poppoo saa gangsterit peräänsä. Seuraa takaa-ajo, jossa päädytään mm. kuuntelemaan stripparin elämänohjeita.

Coffee & Kareem, Netflix

Dokumentti Atlantan lapsimurhista

Netflix-sarjan Mindhunterin toisella kaudella seurattiin Atlantassa tapahtuneiden lapsimurhien ratkaisemista. Nyt HBO Nordicilla alkaa viisiosainen dokumenttisarja Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children, jossa pureudutaan tuohon yli 30 mustaihoisen lapsen ja nuoren hengen vaatineeseen murhasarjaan.

Vuonna 1982 Wayne Williams tuomittiin kahden aikuisen murhasta. Hänet linkitettiin myös 10 lapsen kuolemaan. Samalla suljettiin myös suurin osa muista lapsimurhatutkinnoista. Sarjassa haastatellaan kuolleiden omaisia, jotka ovat skeptisiä Williamsin syyllisyydestä.

Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children, ma 6.4. HBO Nordic

Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children

Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children HBO Nordic

Huhtikuun toivotut Areenassa

Areenaan tulee kotimaisia draamaa. Maaliskuussa tuli katsottavaksi Matti Ijäksen komediaklassikko Katsastus (1988) ja sketsisarja Velipuolikuu (1983–84). Keskiviikkona Areenaan ilmestyy sarjoja.

Pimeän hehku (1996) kertoo plutoniumin salakuljetuksesta. Siinä nähdään mm. Mari Rantasila (kuvassa). Maan mitta -sarjassa (2007) törmätään outoon hankkeeseen kuparikaivoksessa, ja Pintaa syvemmältä (2015) kertoo toimittajasta, joka yrittää pelastaa saastuvaa mökkijärveä. Tulevaisuusnäkymiä 1970-luvulta tarjoaa Syväjäädytetty opettaja (1971), joka sijoittuu vuoteen 2034.

Ke 8.4. Areena

Mari Rantasila sarjassa Pimeän hehku (1996).

Mari Rantasila sarjassa Pimeän hehku (1996). Yle kuvapalvelu

Huumori auttaa eristyksessä

Korona on laittanut ihmiset eristyksiin. Monet ovat jo jakaneet humoristisia postauksia, joissa perheidylli on muuttunut kauhukokemukseksi. Huumori onkin mainio selviytymiskeino kriisin keskellä.

Huumoria löytyy suoratoistopalveluiden arkistoista. Jos kaipaat takaisin työpaikalle, niin eroahdistusta voi lievittää HBO Nordicin The Office -sarjan amerikkalaisversiolla. Yhdeksän kautta ja 201 jaksoa riittävät pitkään ja voivat saada arvostamaan kotioloja. Suomalainen Konttori löytyy Elisa Viihteeltä.

Itse olen ahminut Netflixistä aikuisten animaatio BoJack Horsemania, joka on jo pitkään roikkunut katsottavien ohjelmien listalla. Nyt on aikaa. Hillittömässä sarjassa juoppo ja itsekeskeinen Hollywoodin kehäraakkinäyttelijä, joka on myös hevonen, etsii itseään 1990-luvun menestysvuosien jälkeen. Sarja sivaltaa oivaltavasti amerikkalaista julkkiskulttuuria.

Areenasta löytyy roppakaupalla kotimaista komediaa. Moderneissa miehissä nauretaan miesten kanssa, ei miehille. Pirjossa nauretaan Pirjo Heikkilän fiktioversiolle, joka on kuin naispuolinen Larry David HBO:n Curb Your Enthusiasm -sarjasta. Seinfeldin käsikirjoittajan sarja vie nihilistisen huumorin äärirajoille.

Lue myös: Viikon viihdyttävät nettisarjat Bäckström ja Kevyttä yläpilveä

X