Kong: Pääkallosaari – tutkimusryhmä kohtaa esihistoriallisia otuksia

Jaa artikkeli
Kong: Pääkallosaari -elokuvalle seuraa jatkoa elokuvasta Kong vs. Godzilla.
Kong: Pääkallosaari -elokuvalle seuraa jatkoa elokuvasta Kong vs. Godzilla. © Mtv3
Kong: Pääkallosaari on jälleen yksi vanhan tarinan uusioversio, mutta tällä kertaa eräänlaisella ympäristöteemalla ja näyttävillä digitehosteilla.

Jordan Vogt-Robertsin Kong: Pääkallosaari oli yritys käynnistää jättiapinan ympärille uusi elokuvasarja.

Jättiapina King Kong on elokuvahistorian rakastetuimpia hirviöitä. Vuoden 1933 klassikkoelokuvan jälkeen jatko-osia ja uusia versioita on piisannut, viimeisimpänä Peter Jacksonin uhkea elokuva vuodelta 2005.

Vuonna 1973 tutkimusryhmä matkaa oudolle Pääkallosaarelle ja kohtaa esihistoriallisia otuksia – sekä tietenkin Kongin.

Henkilöhahmot ovat kliseisiä, mutta elokuvan toteutus ja rytmi ovat hyviä. Ja Kong itse tietenkin varsin sympaattinen. Jatkoa seuraa vuoden päästä: Kong vs. Godzilla.

***½

Kong: Pääkallosaari, to 2.1. klo 19.30 Mtv3

Lue myös: The Cold Light of Day on salaperäinen vakoilujännäri – pääosassa Henry ”Superman” Cavill