Koodinimi: Annika -jännityssarjan päähenkilö on kuin Sanna Marin – Kolmekymppinen vakuuttaa niin huutokauppakamarit kuin rahanpesijäliigatkin

Houkutteleva oivallus. Kaupataan maailmalle Sanna Marinin tyylinen ja näköinen toimija jännityssarjan dynamona.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Houkutteleva oivallus. Kaupataan maailmalle Sanna Marinin tyylinen ja näköinen toimija jännityssarjan dynamona.
Teksti:
Jussi Karjalainen

SkyShowtimen suoratoistoon sujahtaa nyt Helsinki-filmin sarja Koodinimi: Annika. Kerronnan rytmit hallitseva AJ Annila on ohjannut kuusiosaisen trillerin. Marinmaisuus-idean vakuuttavuuden takaa löytyy ihanan tuore näyttelijäkasvo Sannah Nedergård Vaasasta. Nedergård osoitti liikkumavaransa Svenska Teaternin Next To Normal -musikaalissa.

Nedergård tulkitsee Keskusrikospoliisin Emma Hakaa, joka on erikoistunut väärennöksiin ja muihin taiderikoksiin. Hänet lähetetään peitetehtävään Tukholmaan Annika Stormaren valeidentiteetillä, joka vetää naista imuunsa kuin pyörre.

Aivan kuten maailma on syönyt Sanna Marinin kädestä, vakuuttaa varma kolmekymppinen ”Annika” niin huutokauppakamarit kuin rahanpesijäliigatkin. Marin-fiboja kooditetaan esimerkiksi samalla nahkatakkilookilla, jolla ex-pääministerimme vei viestin Tukholmaan.

Sentään ei nähdä tuttua turbotanssia kuumassa kohtauksessa, jossa Annika Stormare irrottelee vaarallisen rikollisagentin, ranskalaisen Béatricen (Clarisse Lhoni-Botte) kanssa.

Koodinimi: Annika sekoittaa teemoja

Käsikirjoittaja-tuottaja Mia Ylönen korostaa pohjolan ainutlaatuista naiseutta myös huutokaupattavilla tauluilla. Fokuksessa ovat myöhäiskauden Helene Schjerfbeck ja jonkun kartanon kellarista väitetysti esiin pulpahtanut Hilma af Klint.

Koodinimi: Annika sekoittaa teemoja nautittavasti tai ainakin aina viihdyttävästi, vaikka juonen taiderikospuoli uuvahtaa pahasti. Satuahan tämä vain onkin. Lopetus on hyvä.

Annila teki mahtavaa jälkeä Nyrkki-sarjassa, johon luotiin hatusta salainen kylmän sodan agenttijärjestö. Osin samaa herkkua hän pääsee hahmottelemaan Koodinimi: Annikassa, jossa Ruotsin taide-erikoispoliiseilla tuntuu olevan kamerayhteys lähes kaikkialta kaupungista päämajansa monitoreihin.

Koodinimi: Annika, lauantai 30.9, Sky Showtime 

X